Preseason käynnissä!

Salibandykausi 2023-24 lähestyy kovaa kyytiä ja Vuohilaumalla on lajiharjoittelut pyörähtäneet käyntiin. Tässä kohtaa onkin hyvä hieman kertoilla kuulumisia, sekä kurkata vähän tulevaan.

Kuten meidän Somea seuraavat ovat varmasti huomanneet, pelaajasopimuksia tipahteli isohko kasa kevään ja kesän aikana. Mikä ilahduttavinta, suurinosa oli jatkosopimuksia, eli joukkueessa on saatu hyvin pitkälti sama runko pysymään ja sitä kautta jatkuvuutta tekemiseen. Tämän lisäksi mukaan liittyi todellisia täsmävahvistuksia, Tuomas Määttälän johdolla. Tällä hetkellä joukkueen sopimustilanne näyttää siltä, että koossa on 19+3 pelaajasopimusta ja valmennuksessa jatkaa tuttu mies Jani Poutanen, jolla alkaa kolmas kausi joukkueen peräsimessä.

Viime kauden päätteeksi pelatut Suomisarjan karsinnat eivät tuottaneet tulosta, joten Vuohilauman tarina jatkuu siis historiansa toista kautta 2.divarissa. Tämän lisäksi osallistumme Suomen Cupiin ja mukaan tulemme hyppäämään 2.kierroksella. Suomen Cupin 2.kierros on vielä turnausmuotoinen ja turnaus tullaan järjestämään Hollihaassa! Ajankohtana on syyskuun toinen lauantai, eli 9.9. Kannattaa laittaa isolla kalenteriin. Meidän lisäksi turnaukseen osallistuu viime kaudella Suomisarjasta tipahtanut Ilmajoen ISB, historiansa ensimmäisen pleijarisarjan keväällä pelannut Popula Ylivieskasta, sekä vakuuttavasti 4.divarin voittanut ja 3.divariin noussut Fyrry Vaasasta. Lähempänä tiedossa ennakointia turnauksesta!

Tulemme myös solmimaan Farmisopimuksen seuran 2.joukkueen (SB Goats II) kanssa, joka pelaa ensi kaudella 5.divaria. Seuran yhtenä tavoitteena on entisestään yhtenäistää toimintaa joukkueiden välillä ja farmisopimus on siihen erinomainen keino. Voittekin siis nähdä ensi kaudella kehitysnälkäisiä pikkuvuoheja edustuksen mukana ja meiltä vanhempiä jarruja 5.divarin ympyröissä.

Lähempänä kautta pureudutaan hieman tarkemmin vielä alkavaan 2.divarikauteen ennakon muodossa. Loppuun vielä valmentaja Jani Poutasen mietteet kesästä ja käynnissä olevasta preseasonista:

“Lähtökohdat alkavaan kauteen ovat täysin erilaiset mitä vuosi sitten näihin aikoihin. Kohtuu hyvin menneen kauden jälkeen porukka oli pääosin erittäin halukasta jatkamaan yhteistä matkaa Vuohilaumassa. Kesä mentiin pitkälti omatoimisesti ja se antoi itelle aikaa opiskella ja kehittää osaamista niillä osa-alueilla, mitkä viime kauden aikana nousi jollain tasolla esille.”

“Kausi startattiin jo-perinteeksi-muodostuneella Kälviän leirillä ja kovin paljoa ei olla kyllä perässä siitä mihin viime kaudella jäätiin. Töitä tullaan paiskiin taas seuraavat 8-9 kk ja mikäs sen mukavampaa ku hienojen mies-ystävien kanssa.”

Joukkueessa tahtoo olla aina vähän vaihtelua kausien välillä. Näin myös meillä ja varmuudella ensi kaudella Vuohilaumassa ei pelaa Johannes Tiala, Jouko Tiala, Tuomas Kivelä ja Joni Lehtinen. Iso kiitos kaikille yhteisestä matkasta! Pelaajaneuvotteluja käydään vielä muutamien herrasmiesten kesken ja katsotaan tässä miten niiden kanssa käy.

Antaa Syksyn tulla!