KAUSIENNAKKO 2023-24

Vaikka kausi on virallisten otteluiden osalta käynnistetty jo Suomen Cupissa, huomenna alkaa kuitenkin se tärkein matka, eli 2.divarin runkosarja. Vuohilaumalla alkaa historian toinen kausi 2.divarissa. Hieman erilaista on tarjolla alkavalla kaudella 2023-24. Liitto on tuonut erittäin toivottuja muutoksia edellisvuosien sarjajärjestelmään, sillä lohkon sisäiset pleijarit tekevät paluun. Runkosarjan 4 parasta pääsevät pleijareihin ja pleijareiden voittaja jatkaa halutessa Suomisarjan karsintoihin. Myös runkosarjan viimeinen putoaa suoraan toisin kuin aiemmin, jolloin viimeinen joutui ainoastaan karsimaan sarjapaikasta. Tämä tarkoittaa kilpailullisuuteen selkeää nousua ja päästään täysipainoiseen Salibandyn pelaamiseen jo 2.divaritasolla.

Ennakkoon Pohjanmaan lohkosta on tulossa hieman kovatasoisempi entä viime kaudella. Suomisarjasta tipahti yksi joukkue takaisin 2.divariin ja viime kauden nousijajoukkueiden osalta ollaan varmasti valmiimpia ja parempia tulevalla kaudella. Lähtökohtaisesti tullaan näkemään varmasti erittäin tiukka kamppailu playoff paikoista ja mahdollisesti todella herkulliset playoffit. Kuka nostaa pokaalin ilmaan kauden päätteeksi?

Lohkon joukkueet ovat:

ISB (Ilmajoki)
Valaat (Seinäjoki)
SPV II (Seinäjoki
SBS PaHa (Ähtäri)
Jalas (Jalasjärvi)
SB Vaasa II (Vaasa)
Jeppis FBC (Pietarsaari)
RöVe (Kokkola)
SB Goats (Kokkola)

Runkosarja pelataan siis kaksinkertaisena, eli otteluita per joukkue on 16 kpl. Vuohilauma pelaa kaikki kotipelinsä Hollihaassa ja ensimmmäinen kotipeli on lauantaina 23.9 klo 17.

Valmentaja Jani Poutanen ennakoi kautta 2023-24:

“Koitettiin verryytellä vähä viime kauden lopun vanhoja hikejä preseasonilla parissa harkkapelissä ja Suomen Cupissa. Aivan toivottuja tuloksia ei niistä saatu, mutta pikkuhiljaa aletaan heräileen tähänkin kauteen. Todella toivottu muutos sarjaan, kun saadaan pleijarit ja todellinen putoamisuhka mukaan. Uskoisinkin että tulossa on erittäin mielenkiintoista ja tiukkaa tavaraa pleijari paikoista ja itse pleijareista aikanaan.”

“Lähtökohtaisesti ISB varmaan ainaki periaatteessa pitäis ennakkosuosikkina sarjaan lähteä, mutta viime kauden Amerikaarto tyyppistä ylikävelyä ja sarjan mielenkiinnon tappamista tuskin on tulossa. Uskaltaisin ennakoida sen verran, vaikka mistään mitään en tiedä, että Vuohet, Jeppis, Rödsö ja Valaat taistelee lopuista pleijaripaikoista. Nostan Ähtärin mustaksi hevoseksi alkavalla kaudella pelkän kutinan perusteella.”

“Meidän osalta “prosessi etenee” ja “otetaan mukaan hyvät jutut” ja “päivä kerrallaan edetään” ja “korostetaan arvoja” jne jne mitä kaikkea muuta oleellista SM-liigan koutsit tapaa sanoakaan. Tulkaahan notkumaan Hollihakaan meidän peleihin. Meillä on ollut tapana parantaa joka vuosi, joten koitetaan lyödä taas jotain uutta ja hyvää yleisön ihmeteltäväksi.”