Karleby Goats ja Seinäjoki Crocodiles farmisopimukseen

Karleby Goats (2-divisioona), sekä Seinäjoki Crocodiles (Vaahteraliiga) ovat solmineet farmisopimuksen joukkueiden välille. Yhteistyö mahdollistaa osapuolille joustavan kaksisuuntaisen pelaajien siirron kauden aikana.

Seinäjoki Crocodiles on amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1987. Crocodiles nousi Vaahteraliigaan vuonna 1991 ja samana vuonna seura valittiin SAJL:n vuoden jenkkifutisseuraksi. Ensimmäisen mitalinsa Vaahteraliigassa Crocodiles saavutti vuonna 1996, jolloin se sai pronssia. Edellisellä kaudella Crocodiles taisteli Vaahteraliigan finaalissa Vaahteramaljasta.

Karleby Goats jatkaa 2-divisioonassa. Seuratyö on kehittynyt vuosi vuodelta ja Kokkolasta on noussut lahjakkaita pelaajia, joille halutaan antaa mahdollisuus päästä kokeilemaan siipiään Vaahteraliigassa. Tuoreena esimerkkinä edelliskautensa Goatsissa aloittanut Kasper Harju päätti kautensa Crocodiles-paidassa Vaahteraliigan finaalissa.

Crocodiles hallituksen puheenjohtaja Jari Jalava kommentoi yhteistyötä:
– Yhtesityö on hyvä asia pohjalaiselle jenkkifutikselle. Karleby Goats:n sekä Crocodilesin välillä on pelaajia ja valmentajia ollut yhteistyössä jo aiemminkin. Sopimus antaa liikkumavaraa paremmin pelaajille molempiin suuntiin. Liigatasolle nousemiseksi on pelaajilla oltava nälkä, mutta myös mahdollisuus ja tämä sopimus luo siihen edellytykset. Toisinpäin, jos liigan vauhti tuntuu haasteelliselta, voi kehittymistä hakea divisioona-tasolta. Myös joukkueiden yhteistreenit ja valmennusyhteistyö luo pohjaa pelaajien kehittymiselle. Tavoitteena on myös auttaa ja kehittää molempia organisaatioita kentän ulkopuolella. Markkinointiyhteistyö ja pohjalaisen jenkkifutiskulttuurin kehittäminen on tavoitteena myös.

Goats AFC:n puheenjohtaja Oskari Tuuran mietteet yhteistyöstä:
– Hienoa olla kehittämässä pohjalaista jenkkifutiksen pelaajapolkua. Crocodilesin kanssa on yhteistyötä tehty jo aikaisemmin, joten farmisopimus seinäjokelaisten kanssa tuntuu luontevalta. Yhteiset leiripäivät, sekä valmennusapu on tärkeää pelaajien kehitysten kannalta. Tavoitteena on rakentaa pitkäaikaista yhteistyötä, sekä auttaa pelaajia ottamaan kehityksessä seuraava askel.

Lisätietoja:
Goats / Oskari Tuura / Puh: +358 44 251 7179