Kohti kevätkautta 2023! “Rikkonainen syksy takana”

Joulutauko alkaa olemaan takana, joten hyvä palata taas sählyn pariin ja herätä pikkuhiljaa kohti kevätkautta. Pelit jatkuvatkin jo heti perjantaina, kun suuntana on Pietarsaari ja Rettig Sport Center. Vastassa siis Jeppis FBC, joka löytyy sarjataulukosta pykälää ylempänä 1 pisteen päässä Vuohilaumasta. Edellinen kohtaaminen venyi aina rankkareille, josta onnistuttiin ottamaan riemukas voitto.

Kevätkauteen Vuohilauma lähtee sarjataulukon sijalta 5. Amerikaarto on laskettelemassa ylivoimaiseen sarjavoittoon, mutta sarjan kakkossijasta käydään neljän joukkueen kesken vielä kova taistelu. Kaikki neljä joukkuetta (Valaat, RöVe, Jeppis, Goats) ovat 3 pisteen sisällä toisistaan, joten kutkuttava loppuhuipennus tullaan varmasti näkemään.

Urheiluun valitettavasti kuuluu myös loukkaantumiset ja Vuohilauman osalta loukkaantumiset ovat osuneet todella kipeästi. Joukkueen terveystilanne on haastava, sillä useampi kärkipelaaja on ollut ja tulee olemaan sivussa pitkään. Varmuudella kausi on ohi Esko Nikkosella sekä Riku Anttilalla. Viimeisimpänä Niko Jämsä loukkaantui ja on vähintään 2kk sivussa. Lisäksi 3-4 pelaajan osalta ei ole varmuutta kuntoudutaanko pelikuntoon enää tälle kaudelle. Tsemppiä kaikille loukissa oleville ja toivotaan parempaa tuuria näiden osalta kevätkaudelle!

Valmentaja Jani Poutasen analyysit syyskaudesta ja katse kohti kevätkautta:

– Kausi lähti ihan hyvin käyntiin ja saatiin Suomen Cupista selkeästi hyvä Boosti 2.divariin. Paljon ollaan pelattu (16 peliä + harkkamatsit), joten Joulutauon tuoma lepo tekee varmasti hyvää. Joukkue muuttui tosi paljon viime kaudesta ja melkeempä nollista lähdettiin rakentamaan tätä kautta. Rikkonainen vois olla paras sana kuvaamaan syyskautta, sillä paljon on sairasteltu ja loukkeja tullut, eikä olla sitä kautta saatu oikeen pysymään kokoonpanoja kasassa viikosta toiseen, vaan elämistä on ollut turhan paljon. Pisteitä ollaan siinä valossa saatu raavittua kohtalaisen hyvin kasaan. Varsinkin tuo marras-joulukuu oli haastava, kun ensin iski paha flunssa-aalto ja peleihin tultiin suunnilleen suoraan sängystä. Siitä selvittiin, niin 3 perättäistä tapahtumaa ja 3 loukkia. Viimeisimpänä viime viikolla Niko Jämsän Polvi otti osumaa harkkapelissä ja pitkään sivussa. Toisaalta saatiin pienillä muutoksilla syyskauden viimeisessä pelissä Amerikaarto ahistettua maalin peliin (3-6 tappio) ja Joulun jälkeisessä “harkkapelissä” Nibacosta vastaan taisteltiin 5-6 jatkoaika tappio.

– Ihan luottavaisin mielin lähdetään kohti kevätkautta. Kapea on rosteri tällä hetkellä, mutta 1-3 vahvistuksen kanssa neuvotellaan vielä ja toivotaan että apuja saadaan siltä osin. Erittäin upeasti on yleisö löytänyt meidän kotipeleihin ja se on tietysti tuonut mahtavia elämyksiä! Loppu kaudesta nähdään varmasti taisteleva Vuohilauma, joten tulkaahan ilman muuta jatkossakin!

Pelit jatkuvat siis loppiaisena, eli perjantaina 6.1 klo 17 vieraspelillä Pietarsaaressa.