Unelmien karsinnat!

Kokkolassa salibandykausi huipentuu erittäin makoisalla tavalla, sillä vuonna 2018 perustettu Karleby Goatsin edustusjoukkue karsii noususta Suomisarjaan Kemiläisen Sastamolo Kingsin kanssa. Sastamolo Kings on legendaarinen ja perinteikäs Pohjois-Suomessa vaikuttava salibandyjoukkue, joka on pelannut yhtäjaksoisesti 2.divaria kaudesta 2002-03! SB Goats taas nousi viime kauden päätteeksi 2.divariin, joten kontrasti kokemuksessa tältä tasolta on hurja. Tiedossa ei ole nykymuotoisissa sarjajärjestelmissä (Suomisarjan tulo) vastaavaa tapausta, että nousijajoukkue pääsee suoraan ensimmäisellä kaudella karsimaan noususta.

Karsinnat Suomisarjaan ovat yksiosaiset ja pelataan paras kolmesta – systeemillä, eli se kumpi joukkue onnistuu ottamaan kaksi voittoa, nousee Suomisarjaan kaudeksi 2023-24. Kemissä on meneillään vahva Salibandy-buumi, kun Sastamolo pelaa parhaillaan Pohjois-Suomen lohkon finaaleja ja yleisöä peleissä on käynyt reilu 300 ja tunnelma hurja Tervahallissa. Samoin Goats on kerännyt yleisöä mahtavasti kotipeleissä, joten odotettavissa on, että karsinnat pelataan molemmilla paikkakunnilla yleisömeren jyllätessä!

Sastamololla on karsintoihin kotietu, johtuen korkeammasta sarjasijoituksesta omassa lohkossaan. Karsintapelien aikataulu:

1.4 la Tervahalli Kemi klo 14.
2.4 su Hollihaka Kokkola klo 17.
(5.4 ke Tervahalli Kemi klo 19 tarvittaessa)

Seuran puheenjohtajan ja joukkueen kapteenin Atte Lassilan kommentit:

“Mahtava fiilis on tällä hetkellä tämän joukkueen tilanteesta! Nyt on hyvä hetki vilkaista hieman olan taakse ja todeta että 2020 keväällä oltiin vielä 5.divarissa painimassa ja nyt kolme vuotta myöhemmin ollaankin sitten kahden voiton päässä Suomisarjasta. On ollut hieno nähdä miten suuria yleisömääriä ollaan uutena seurana saatu otteluihin paikalle kerta toisensa jälkeen!

“Ylpeä täytyy olla joukkueesta ja valmennuksesta jotka ovat tarjonneet hienoja peliesityksiä, mutta täytyy myös antaa mitä suurin kiitos ja kumarrus meidän mahtavalle talkooporukalle, joka on kerta toisensa jälkeen pitänyt huolen että myös yleisö viihtyy!”

“Reilu viikon päästä sunnuntaina nautitaan sitte kotiluolassa viimeistä kertaa tälle kaudelle ja otetaan tavoitteeksi että 2.4 Hollihaassa rikotaan tämän kauden yleisöennätys heittämällä! Jos meno ei kohta ala hyytymään niin tästähän saa semmoisen tarinan aikaan että jää pian Petteri Nykynkin salibandykirjat kakkoseksi.”

Vastuuvalmentaja Jani Poutanen kommentoi kautta ja tulevaa vastustajaa:

“Todella huikee tilanne niin itselleni kuin joukkueelle nauttia tällä hetkellä sählyharrastuksesta! Me ei olla saatu tällä kaudella mitään ilmatteeksi, vaan jouduttu tosissaan tappelemaan joka peli alusta loppuun haasteiden sävyttämällä kaudella. Täytyy olla todella kiitollinen ja ylpeä meidän jätkistä miten on haluttu sitoutua ja laittaa ittensä likoon viikosta toiseen reeneissä ja peleissä! Äijiä tipahtelee loukkilistalle, niin muut nostaa tasoa ja astuu esiin. Todella hienoja kasvutarinoita nähty yksilötasolla, mikä tietysti on lopputulema halusta laadukkaasti reenata, josta palkintoja poimitaan sitten pelikentillä.”

“Siinä vaiheessa, kun alkoi näyttää suht realistiselta karsintoihin pääsy, oli ehdottomasti oma haaveeni, että Sastis saataisiin vastaan! Pohjois-Suomen 2.divari on perinteisesti ollut se kovatasoisin lohko, joten varmasti kovin mahdollinen vastustaja on vastassa. Mahtavaa päästä yksilö- sekä joukkuetasolla mittaamaan missä mennään tällä hetkellä valtakunnallisesti. Lisäksi Tervahallista kuullut paljon ja nähny videoita miten upea paikka se on käydä pelailemassa mylvivän yleisömeren edessä. Lähdetään me Kokkolassa vastaamaan samaan ja pistetään Hollihaka ääriään myöten täyteen sunnuntaina 2.4 klo 17! Näitä pelejä ei kannata kyllä hyvät laji-ihmiset missata missään tapauksessa!”

Pistetään aivan kaikki peliin taustoilla, joukkueena ja yleisönä ja vietetään unohtumaton salibandytapahtuma Hollihaassa! Isosti tervetuloa kaikille!