DOWN – SET – HUT!

Leiripäivä la 18.1. toi tuulta purjeisiin jefu-joukkuueemme lajiharjoitteluun, ja samalla päättyi pitkä odotus – tänään puettiin lajille tyypilliset varusteet; kypärä, hartiasuojat, harjoituspaita ja -housut suojineen päälle ensimmäistä kertaa.

Päivän tuoma jännitys näkyi pelaajissa jo aamuvarhaisella kun joukkue  kokoontui Kokkolan Port Toweriin kuittaamaan varusteitaan. Harvoin muuten näin hienoissa puitteissa varustejakoja saa tehdä. Joukkueen kiitos tästä sponsorillemme KIP-Service:lle. Asiantuntevan avun varusteiden sovitteluun saimme Kouvola Indiansien Mika Lindholmilta, jonka kautta varustehankinnatkin tehtiin. Kiitos Mika ja SAJL varustetoimituksista, näin homma meni ison askeleen eteenpäin.

Pelaaja pelaajalta sopivan kokoiset varusteet löysivät omistajansa. Varusteiden jako päättyi yhteiseen luentoon, jonka aiheena oli varusteiden käyttö ja turvallinen taklaaminen. Viime vuosina on amerikkalaisen jalkapallon isäntämaan liigassa NFL:ssa ajettu sisään uutta taklaustekniikka, joka lisää pelaajien turvallisuutta ja vähentää päähän kohdistuvia vammoja. Myös Goats AFC haluaa viedä joukkueensa tähän suuntaan – pelaajat suojaamaan itseänsä ja turvaamaan myös vastustajien terveyttä.

Luento valmisteli teorian kautta sitä mitä iltapäivän Kipparihallin treenit toivat tullessaan.

Luento Kokkolan Port Towerin tiloissa

Goats AFC teki muuten historiaa myös Kipparihallin keinonurmella. Ensi kertaa Kipparihallissa nähtiin täyteen sotisopaan pukeutuneita jenkkifutispelaajia ja nämä pelaajat todella keräsivät yleisön huomion jo sisään astuessaan. Itse treeneissä kolmen eri harjoitteen kautta pelaajat pääsivät tutustumaan varusteiden antamaan suojaan. Taklaus taklauksen jälkeen päästiin lisäämään vauhtia ja iskujen kovuus kasvoi, mutta mikä tärkeintä ilman mitään vahinkoja taklaajalle tai taklattavalle – luennon ja treenin oppi oli mennyt perille.

Goats oli saanut treeneihin myös harvinaisen vieraan. Harjoitusta oli saapunut katsomaan ent. Scorpionsin pelaaja Kari Turpeinen. Kari on kotoisin Lohtajalta ja toimii nykyään Ruotsissa miesten maajoukkueen puolustuksen valmentajana. Seuratasolla Kari edustaa Karlstadilaista jefu-seura Carlstad Crusadersia, jossa hän toimii linebacker valmentajana. Laji siis tarjoaa menestystä pelaajalle peliurankin jälkeen näin halutessaan.

Saimme Karilta positiivista palautetta miesmateriaalistamme ja teknisestä suoriutumisesta. Hänen mielestään meillä on todella hyvä pelaajarosteri ja osaava valmennustiimi. Jopa Kari odottaa ensi kesän pelikautta ja aikoo seurata menestymistämme. Ja kuten joukkueemme toimintaan kuuluu, toivotimme Karin tervetulleeksi vieraaksemme uudestaan, kunhan omat kiireet Ruotsissa antavat myöten.

Kari Turpeinen kertoo urastaan

Treenien jälkeen ohjelmassa oli yhteisruokailu, luento seuran toiminnasta sekä saunomista Port Towerissa. Siistin joukkueen tyyliin, tottakai!