Turnausraportti 7.4.2019

Nousukarsinnat 7.4.2019
Karsintaturnaus pelattiin Mustasaaressa OP-Arenalla. Turnauksessa mukana Vuohien lisäksi oli Sparta (Vaasa) sekä KuKu (Kuortane)

KuKu – SB Goats

Kuortane oli pelannut ensimmäisen ottelun Spartaa vastaan, voittaen sen 5-10 lukemin.
Ottelussa Vuohia vastaan tunnelma oli sähköinen. KuKu antoi aggressiivista karvausta läpi pelin. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 09:53, jolloin pistemies Jaakko Peltokangas upotti pallon ohi Lapinojan. Vuohet pääsi useaan vastahyökkäykseen, mutta pallo tuntui pomppivan kuin superpallo. Tilli Lapinojan Hollywood -torjunnat jatkuvat ja ilman näitä, lukemat olisi voinut olla rumemmatkin ensimmäisen erän jälkeen.
Toisessa erässä Vuohet pääsee maalaamaan! Vähähyypän syötöstä, runkosarjan pistepörssin voittanut Johannes Tiala jatkaa upeita suorituksiaan ja lyö pallon maaliin!
Vastustaja pääsee rokottamaan ylivoimalla, Vähähyypän istuessa jäähyllä. Nännimäisen Mikko pääsee tuulettamaan 2-1 maalia.
Ennen toisen erän loppua SB Goats pääsee vihdoin tasoihin. Kiitos J-P Hotakaisen ja Teemu Järvisen huippu kemian, Järvinen iskee pelin 2-2.
Kolmas erä alkaakin vihreidein tuuletuksin. Jälleen Johannes Tialan tykki puhuu ja vihreät ensi kertaa johtoasemassa! Seuraavat kaksi maalia onkin Kuortaneen Jaakko Peltokankaan käsialaa, vaikka numero 95 olikin merkattujen listalla. Peli on tiukkaa ja pallo menee välillä päästä päähän. Maalivahdit ottaa hurjia torjuntoja, pitäen omiaan pelissä mukana. Taas Vähähyypän taikasauva löytää Tialan, tällä kertaa Joukon. Jouko on tunnettu kovasta työstään maalin edessä. Pallo pomppii maalivahdin ja Joukon välissä, silloin Tiala numero #3 sivaltaa pallon sisään. Peli on tasan 4-4!
Peliä jäljellä viimeinen minutti. Vihreiden Teemu Järvinen laukoo tuhannen taalan paikasta pallon sivuverkkoon. Sekunteja kuluu ja peli kääntyy Vuohien alueelle. Viisi sekuntia ennen pelin päättymistä, Nännimäinen on kovana maalin edessä ja siirtää pallon maaliin. Peli on ohitse. Goatsin mahdollisuudet nousuun ovat ohitse. Pettymys on sanoinkuvailematon.
Goats häviää 4-5.

Valmentajan kommentti:
”Ei tuntunu kaverilla olevan muuta ajatusta kuin laittaa palloo kärkimiehille jotka koitti väkisin hakata palloa maaliin miettimättä sen kummemmin mitä tulee eteen. Pelasivat omien sanojensa mukaan kauden parhaan pelin ja kun ite ei pystytty aivan siihen oman tason peliin niin tulos on taululla. Pallo pomppi liikaa. Silti kun tuo nousu jäi 5sekunnin päähän.. Todella tyhjä olo.”

SB Goats – Sparta

Panosta tässä pelissä ei ollut. Nousu haaveet oli menetetty jo edellisessä pelissä. Äkkiä peli pois alta ja kotiin pitsalle.
Tästä pelistä ei paljon tarinaa synny. Miika Vähähyyppä tekee 1-0 maalin jo ajassa 01:41.
Ensimmäinen erä on maalitäyteinen. Myös sparta pääsee iskemään pallon ohi Murtomäen kahdesti. Erätauolle tilanteessa 4-2
Toisessa erässä jatkuu sama virsi. Vuohet istuu kuskin paikalla. Erän aloittaa Timo Nurila iskemällä pelin lukemiin 5-2.
Seuraavaksi on pelin kohokohdan aika. SB Goats saa rangaistuslaukauksen. Kapteenin nauhaa tässä turnauksessa pitävä Tauno Malinen asettuu laukojaksi. Yleisö yhtyy kannustukseen. Kylmän viileästi Malinen iskee pallon pussiin, ja Malinen haetaan kuninkaan tuolissa vaihtoon.
Peli jatkuu tilanteessa 6-2, pian tilanne 7-2, 8-2, 9-2, 10-2 ja 11-2. Ei lisättävää.
Kolmas erä ja sama sointu soi. Tialan veljekset ei osaa päättää kumpi tekee maalin, vaan syöttelevät maalin edessä toisilleen, kunnes Jouko päättää leikin tekemällä 12-2 maalin. Tämä on jo kuin elokuvista. Vastustaja ei silti lopeta pelaamista, vaan iskee jopa kaksi maalia tässä erässä. Peli vihelletään kuitenkin poikki tilanteessa 16-4, kun Nurila viimeistelee hattutempun komealla yksilösuorituksella.
Tästä pelistä ei sen enempää.
Kausi lopetettiin voittoon ja se voitto oli maalijuhlaa.

Valmentajan kommentti:
”Ei mitään sanottavaa, pojat kävi pelaamassa ja en tienny itekkään kuka siellä hyökkäs ja kuka puolusti. Hienoja maaleja.”

Valmentajan tiivistys kaudesta:
”Vois kait sitä debyyttikausi huonomminkin mennä. Pettymys lopputulokseen on silti sanoin kuvailematon. Jäi niin paljon jossiteltavaa. Harvoin jää 18 pelistä kahdella tappiolla nousu haaveeksi. Nyt jäi. Ja vielä sekunti peliä. Useaan otteeseen. Ensi kautena ei jätetä jossiteltavaa.”

SB Goats kiittää kaudesta. Ensi syksynä Vuohi palaa isompana ja pelottavampana, kuin koskaan!


-TT