Turnausraportti 23.2.2019

SB Goats – TU II

Heti ensimmäisenä otteluna aamupäivästä oli ehkä kauden tärkein ottelu. Lisämaustetta otteluun loi lamppilaisten aloittama henkinen sodankäynti josta ei tässä sen enempää vaikka mieleni tekisi avata sanaista arkkuani tästä.
Ottelu alkoi Goatsien kannalta mainiosti kun vastustajan pelaajasta, melkein 100 metrin korkeuteen noussut pallo tippui onnekkaasti TU:n maaliin. Toisenkin maalin teki Goats, mieltä lämmittävä 2-0 johto. Ensimmäisen 10minuutin jälkeen TU alkoi pelaamaan paremmin ja nopeasti tilanne 2-2. Goatsit tekikin sitten ajassa 14.59 semmoisen pukukoppimaalin, että siitä ei paljon kerrottavaa ole jälkipolville kauneus näkökulmasta.
Toinen erä mentiin samalla kaavalla. Goats ensin 2 maalin karkumatkalle, ja TU kirii kiinni. Kolmannessa erässä Goats laittaa seuraavan vaihteen päälle, kolme maalia putkeen ja tilanne 7-4. Loppuun meille vielä 5-minuutin ylivoima. Ylivoima alkoi hienosti ja Lampin tulikuuma Markus Haukilahti laittaa alivoimalla tilanteeksi 7-5. Me onnistumme kertaalleen ylivoimalla ja lopputulos 8-5.
Yhteenveto: Odotettavissa oli kuuma peli, mutta ottelu oli kohtuu siisti pieniä konnuuksia lukuunottamatta molemmin puolin. Varmasti yleisöystävällinen ja nopea ottelu. Goatseilta yksi kauden parhaimpia otteluita juuri oikeen paikkaan. Goatsien parhaana pelaajana tehot 3+1 tehnyt Teemu Järvinen

SB Jymy – SB Goats

Toisessa ottelussa vastaan asettui mollivoittoisesti kauden pelannut Kokkolan Jymy. Tähän peliin oli tarkoitus jatkaa samalla draivilla mikä oli TU ottelussa.
Ottelua pelattu 4 sekuntia ja Henry Kaisto laittaa pallon maaliin. Pöytäkirjassa lukee 6 sekuntia, mutta maali tuli niin nopeaa että kello mies ei kerinnyt pysäyttää kelloa.
Seuraavaksi maalin tekee Jymy. Ja minkälaisen sekoilun jälkeen. Goatsin maalivahti Aleksi Murtomäki heittää pallon hiukan epämääräisesti ja Jymylle tyhjä maali, mutta Goatsin Kaisto hyppää pallon eteen tehden maalivahdin alueelle henkilökohtaisen Kiinan muurin ja torjuu pallon nimeltämainitsemattomilla ruumiinosilla useaan otteeseen. Koomisinta tilanteesta tekee sen, että tuomareilla kesti tovi tajuta että perkule tämähän on rankkarin paikka. Tai itseasiassa tuosta olisi pitänyt viheltää suora maali. Rannila laittaa veivillä pallon maaliin rankkarista ja tilanne 1-1. Kaisto laittaa pallon vielä kertaalleen maaliin ja tilanne 2-1 ekan erän jälkeen.
Loppu-ottelu tehtiin maaleja tasaiseen tahtiin. Kaisto tekee puhtaan hattutempun pakin paikalta ja kylkeen vielä neljännen maalin. Voitto numeroin 12-1.
Yhteenveto: Hiukan nihkeä peli osittain. Onnistumisia laajalla rintamalla ja vain yksi päästetty maali. Ihan ok ottelu siis. Ehkä osittain keskityttiin liian paljon henkilökohtaisiin pisteisiin kuin joukkueena pelaamiseen. Ottelun parhaana palkittiin maalivahti Aleksi Murtomäki.

-VPI