Seuran tilannekatsaus – ”Naisten salibandy rakennusvaiheessa”

Noin kaksi kuukautta sitten, seuran toiminta pysähtyi kuin seinään. Maailmassa vallitseva COVID-19 virus pysäytti 13.3. kaiken urheilutoiminnan. Tässä artikkelissa käydään läpi, mitä seurassa kahden kuukauden aikana on tapahtunut.

4.5. maan hallitus päätti koronarajoitusten purkamisesta. Muun muassa urheilutoiminta starttaa 1.6. porrastetusti

Mitä kuuluu salibandy?
Goats otti askeleen eteenpäin salibandyn osalta, kun myös salibandyjaosto nimettiin.

Jaoston puheenjohtaja
Atte Lassila
atte.lassila(at)karlebygoats.com

Jaoston varapuheenjohtaja
Tommi Martikainen
ttommi.martikainen(a)gmail.com

Jaoston sihteeri
Henry Kaisto
henkka.kaisto(a)hotmail.com

Jaoston taloudenhoitaja
Aleksi Pennanen
aleksi.pennanen94(a)gmail.com

Markkinointi
Timo Nurila
timo.nurila(a)karlebygoats.com


Jaosto keskittyykin nyt kasaamaan miesten 4. divisioonaan kilpailukykyisen joukkueen kaudelle 2020-2021.
Miesten edustusjoukkueen lisäksi SB Goats perustaa ”kakkosjoukkueen” miesten 5. divisioonaan.
Miesten try-out tapahtumaan avataan julkinen, vapaa ilmottautuminen myöhemmin.
Miesten edustusjoukkueen valmennuksesta tulee vastaamaan edellisten kausien tapaan pelaaja-valmentaja Atte Lassila. Sen lisäksi Henry Kaisto, sekä H-P Torvikoski liittyvät edustusjoukkueen ”valmennustiimiin”.

Karleby Goats avasi myös julkisen ilmottautumisen naisten salibandyjoukkueeseen.
Naisten joukkue on kovassa rakennusvaiheessa, mutta vakaalla pohjalla.
Naisten joukkueeseen löytyikin huippuluokan valmentaja, kun Teemu Kultalahden kanssa solmittiin ainakin ensi kauden kattava sopimus. Lisäksi joukkueenjohtajaksi saimme mukaan parhaan mahdollisen, Maarika Honkalan.

Naisten joukkueelle tullaan pitämään try-out päivä kesäkuussa. Tarkempi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.
Ilmottautuminen naisten try-outille on edelleen auki ja se löytyy TÄÄLTÄ


Haastattelussa päävalmentaja Kultalahti:

Valmennustausta?
Olen valmentanut yhteensä noin reilut 15 vuotta ja seuroja ovat olleet miesten puolella Nibacos, SB Jymy sekä hetken aikaa SC Kokkola. Naisten puolella Redy, Nibacos ja Blue fox. Pelaajana vuosia sarjoissa on muutamia eli vähän siellä ja täällä.


Mikä sai sinut valitsemaan SB Goats:n?
Toissa kaudella pidin välivuoden valmentamisesta, koska perheeseeni oli tulossa poikavauva ja edellisen kauden valmensin SB Jymyn miehiä, niin tulevalle kaudelle halusin pojan hoidon helpottamisen takia olla mukana samassa joukkueessa, jossa avopuolisoni pelaa, eli päädyin Goatsiin. Seura vakuutti minut halullansa kehittää naisten puolta myös ja olevansa avoin kaikelle uudelle. Haluan siis antaa panokseni tuoreesti ajattelevalle seuralle, jonka kanssa uskon saavani asioita eteenpäin Kokkolan salibandyssä eli laji olisi kohtuullisen hintaista ja kaikille löytyisi tasoisensa joukkue.”


Mitä haluat sanoa tulevalle joukkueelle?
Haluan sanoa tulevalle joukkueelle, että teen kaikkeni sen eteen, että mennään joukkueena yhdessä eteenpäin ja kehitytään. Käy peleissä miten käy, niin nautitaan jokaisesta yhteisestä kokemuksesta. On siis pelaajien tausta mikä tahansa niin hyvä kausi on edessä.”

Kiitos Teemu vastauksista!

Kokkolan amerikkalaisen jalkapallojoukkueen, Goats AFC:n harjoittelu lakkasi myös 13.3. Mitä joukkueessa tapahtui kahden kuukauden aikana?

Goats AFC:n valmennustiimi on ollut erittäin aktiivinen, vaikka virallisia harjoituksia ei ole ollut mahdollista järjestää.
Valmennustiimi onkin kannustanut pelaajia omatoimisiin harjoituksiin järjestämällä erilaisia haasteita, sekä jakamalla treenivinkkejä. Muun muassa punnerrus ja lankutus -haaste sai positiivisen vastaanoton pelaajilta.
Teoriaa lajista on käyty myös yhteisissä Teams -palavereissa.
Toukokuussa käydään vielä pienryhmissä pelipaikkakohtaisia harjoituksia. Kesäkuussa aloitetaan kattavat joukkuetreenit kolmesti viikkoon.

Vielä ei ole Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitolta tullut tietoa, kuinka 3-divarin sarjaohjelma tulee toteutumaan. Sarjaohjelmasta ja otteluista tullaan tietenkin ilmoittamaan sosiaalisen median kanavissa. Pysykää siis kuulolla!

FC Goats jalkapallojoukkue oli juuri aloittanut aktiivisen treenaamisen, kunnes urheilutoiminta pysäytettiin. Nyt Palloliitto informoi, että kilpailutoiminta alkaa kesäkuussa.

Valtioneuvoston 4.5. tekemät päätökset, suositukset ja terveysviranomaisten ohjeistukset huomioiden Suomen Palloliitto käynnistää nuorten valtakunnallisten sekä kaikkien alueellisten sarjojen toiminnan kesäkuussa.

Kaikissa ottelutapahtumissa noudatetaan terveysviranomaisten ohjeistuksia sekä aluehallintoviranomaisten niiden pohjalta antamia tarkennuksia.
-Palloliitto

Jalkapallojaosto on tässä tilanteessa ollut aktiivinen. Välittömästi FC Goats aloittaa treenaamisen Kokkolan Santahaan tekonurmella.
FC Goats on tehnyt muutamia lupaavia pelaajahankintoja, näistä kuitenkin jalkapallojaosto haluaa tiedottaa myöhemmin.
Jalkapallojaoston puheenjohtaja Malinen kertoo hankkineensa joukkueeseen kokemusta jopa Miesten Kakkosesta.

Polte nurmelle on kova!

Karleby Goats ry järjesti pienen hyväntekeväisyystempauksen, joka toteutettiin yhdessä Kälviän ST1 (Pekan Pizza) kanssa.
Seurajohto keräsi upean summan lahjoituksia, lahjoitusten summalla hankittiin 50kpl Pekan Pizza lahjakortteja, jotka lahjoitettiin Kälviälle palvelukeskus Leporannan ja hoitkoti Pilventuvan hoitohenkilökunnalle.
Lahjoituksiin osallistui jokainen Goats joukkue! Haluamme vielä kerran KIITTÄÄ jokaista, joka osallistui lahjoitukseen!