SB Goats: 22.2 Turnausraportti

22.2 lauantaina Goats matkasi Pietarsaareen Rettig Sport Centeriin kauden toiseksi viimeiseen turnaukseen. Kärkipaikka oli omassa hallussa kolmen pisteen kaulalla KannUraan. Vastaan turnauksessa asettuivat HiPa lll ja jo edellä mainittu KannUra. 

HiPa III – SB Goats

HiPa ei ole koskaan päästänyt vuohia näistä peleistä helpolla. Tällä kertaa vihreät ottivat kuitenkin pelin omiin nimiinsä alkuvaikeuksien jälkeen.

ERÄ1:
Ensimmäinen erä oli tasaista ja todella sekavaa vääntöä ja molemmat saivat luotua maalipaikkoja. HiPa hyviä ja Goats vähemmän hyviä. Ajassa 11:08 kilpparipaitojen numero 7, Tuomas Kainu lähtee kuitenkin jäähylle työntämisestä ja vuohet pääsevät koittamaan treeneissä erinomaisesti toiminutta ylivoimaansa. Ylivoimaa keretään pelata vain vajaa minuutti kun Myllymäki löytää Tynin laidalta ja näistä paikoista ”Jupe” harvemmin missaa. Peli 0-1 vuohille. Siinä olivatkin kaikki erän tilastomerkinnät eikä siitä erästä paljoa muuta sanottavaa jäänytkään. Laukaukset 8-9

ERÄ2:
Goats toteaa että peli pitää saada nyt omaan haltuun ja pallonhallinta itselle. Tässä myös onnistutaan hyvin. Pallo pysyy pitkälti vihreillä ja puolustaessakin HiPa saadaan eliminoitua nopeasti pois mahdollisilta maalipaikoilta. Ajassa 26:02 HiPa ottaa jälleen jäähyn. Palola kaksi minuuttiselle syynä vaarallinen peli. Tyni joutuu jättämään kehnon olon takia leikin kesken ja Myllymäki menettää tutkaparinsa. Hyviä maalipaikkoja vuohet saavat kuitenkin luotua mutta maaliin asti ei pallo mene. Mutta! Vain 35 sek. ylivoiman jälkeen Malinen esittää jälleen rutiinisuorituksensa ja kanttaa pallon laidan tuntumasta vastustamattomasti yläkulmaan. Syöttäjäksi tähän maaliin Torvikoski. Peli 0-2 ja näissä lukemissa erä loppuun. Laukaukset 1-11 vihreille

ERÄ3:
Viimeinen erä oli hyvin pitkälle ehkä parasta salibandya mitä on Goatsilta tällä kaudella nähty. Pallo ja miehet liikkuvat hienosti ja maaleja tulee sopivaan tahtiin. Ensimmäinen maali nähdään 19 sekunnin pelin jälkeen kun Lahti löytää vanhemman Tialan, ja sisäisen maalipörssin johtaja ei erehdy. Peli 0-3. Vain minuutti edellisestä ja punaisten päädyssä helisee jälleen. Tofferi esittelee lättysyöttöään ja Murtomäki jr. esittelee rystykämmenen. Peli 0-4 ja kaikki vaikuttaa hyvältä. Taas kerkeää pari minuuttia kulua kun Tiala sr. Lähtee rangaistusta kärsimään, syynä mailaan lyöminen. HiPa käyttää tämän ylivoiman hyödykseen ja viimeistelee hienon osuman Kainun lavasta ja peli on 1-4. Jonkin ajan kuluttua Lahti painaa vielä tulisella kantilla pallon puolen kentän tuntumasta maaliin ja tilanne 1-5. Loppupeli on sekavaa ja molemmat joukkueet ottavat jäähyjä ja tekevät yhdet maalit. HiPalta 2-5 kaventaa Palola alivoimalla, ja 30sek myöhemmin Vähähyyppä maalaa Goatsille J-P Hotakaisen syötöstä.  Näihin lukemiin ottelu myös loppuu ja vuohet saavat tärkeät 2 pistettä matkaansa. Erän laukaukset 7-14 ja täten koko ottelun laukaukset olivat HiPa 16 – Goats 34.

SB Goats – KannUra

Sarjan kärkikamppailu, josta oli lupa odottaa tiukkaa vääntöä. Toisin kuitenkin kävi. Tiivistetään alkuun ensimmäisen erän ilme ja kerrotaan lopuksi vain maalit. Isojen panosten ja hyvän alkulatauksen seurauksena kentällä ei nähtykään yhtään vuohta, korkeintaan liikuntakyvyttömiä pikku kilejä.

ERÄ1:
Kannus voittaa lähes jokaisen kaksinkamppailun ja rankaisee armottomasti, siis ARMOTTOMASTI myös puolittaisista paikoista. Maalivahtia vaihdettiin ja aikalisää otettiin mutta mikään ei auttanut kun keltapaidat vyörysi päälle. Vihreät kyllä saivat pallonhallintaa itselleen ja yritti luoda paikkoja mutta Ura puolusti todella hyvin ja Perkkilä toimi kaverin maalilla viimeisenä, lähes 100% varmana lukkona. Maalit: 1-0 Jokela, 2-0 Nivala (RL), 3-0 Tiilikainen, 4-0 Kinnunen4-1 Tiala, 5-1 Uusitalo, 6-1 ja 7-1 by Jokela. Laukaukset 14-6.

ERÄ2:
Ei auttanut kuin kasvojen pesu ja lähteä maali kerrallaan ottamaan kaveria kiinni ”on sitä ennenkin noustu” periaatteella. Tämä erä olikin ehdottomasti Goatsin paras erä ja se myös voitettiin lukemin 0-3. Maalintekijöinä Järvinen (Lassila), J-P Hotakainen (Torvikoski) ja  Tiala sr. (Lahti). Nämä kolme maalia olivat myös ainoat tilastomerkinnät tähän erään. Laukaukset 7-4.

ERÄ3:
Matkaa tasoihin oli enää kolmen maalin verran ja tunnelin päästä näkyi hieman valoa. Loppukiri jäi kuitenkin vain kaukaiseksi haaveeksi kun Ura otti ensimmäisen erän taikatemput jälleen käyttöönsä ja Goats ei saanut maalin maalia. Kannuksen maaleista vastasi jälleen Jokela, ja sitten Kinnunen painaa vielä seuraavat kolme maalia, joskin kaksi näistä tyhjiin. Erän laukaukset 8-9. Ei auta, kaveri oli tällä kertaa valovuoden edellä ja tulos näkyi taululta. 

Tilannekatsaus:

Goats on edelleen sarjan kärkipaikalla, mutta KannUra hengittää aivan niskassa, vain yhden pisteen päässä. Yksi turnaus, eli kaksi peliä vielä jäljellä. 7.3 pelataan Lohtajan tulitikkuaskissa jossa Goats saa vastaansa Jymyn (klo15) sekä TU ll (klo17). Tervetuloa sankoin joukoin seuraamaan vuohien teroitettuja sarvia ja kannustamaan vihreitä voittoon!