SB Goats 2.2. – Turnausraportti

Sunnuntaina 2.2. pelattiin jälleen salibandyn 5. divaria. Goatsilla oli elintärkeät ottelut edessä sarjan kärkipaikalla pysymisen vuoksi. Ero toisena olevaan Jeppis FBC ll:n oli neljä pistettä, ja kun ensimmäinen ottelu oli kyseistä seuraa vastaan, oli mahdollisuutena karata 6 pisteeseen, tai vastaavasti valua lähemmäksi sarjakakkosta, vain kahden pisteen erotuksella. Pelaajatilanne turnaukseen oli pääosin hyvä, mutta muutama todella tärkeä pelaaja joutui loukkaantumisten ja sairastumisien vuoksi jättämään pelit välistä. Miika Vähähyyppä kärsii alaraaja vammasta ja Henry Kaisto sekä Tauno Malinen olivat flunssan kourissa. Kolme tärkeää johtopelaajaa siis puuttui. Lisäksi vakiokuvaaja sairastui, joten valitettavasti tästä turnauksesta ei maalikoosteita tulla näkemään.

Goats – Jeppis FBC II

Tätä kärkikamppailua oli odotettu. Sarjataulukossa toisena majaileva Jeppis FBC II pelasi toissa turnauksessa elämänsä pelin ja löi vuohet laudalta lukemin 5-2. Tätä ei haluttu toistaa ja Goats olikin hyvin motivoitunut tähän otteluun. Valmennusjohto oli ottanut joukkueiden viime kohtaamisesta muutaman mielenkiintoisen seikan huomioon kaverin avaus ja puolustuspelistä, ja näihin lähdettiin hakemaan vastalääkkeitä. Tavoitteessa onnistuttiin hyvin. Vuohilauma saa kaverin avauspelaamisen vaikeaksi ja tätä kautta myös pallonhallinta siirtyy hyvin nopeasti vihreille. Palloa pidetään ja maalipaikkoja luodaan maltilla kunnes 5 minuutin pelin jälkeen Johannes Tiala yllättää maalivahdin nopealla kääntölaukauksella ja peli on 1-0. Syöttäjänä kunnostautuu Reemi Myllymäki. Myös Jeppis pääsee peliin kiinni kun heille annetaan lähivapari maalin edestä ja vihreä nukkuu. Mathias Liljeströmillä on helppo työ tasoittaa ottelu kun ketään ei laukauksen eteen halua mennä. Vuohet jatkavat pallon pyörittämistä kunnes Myllymäki nostattaa jälleen osakkeitaan pistepörssissä. Julius Tyni tarjoilee ja Reemin matala ja tulinen kuti viivasta yllättää maalivahdin, joka ei maskin takaa näe muuta kuin vihreät shortsit. Näitä on treenattu! Vuohet jatkavat hyvää peliään ja kaveri joutuu rikkomaan. Ajassa 13:00 Joni Granholm lähtee estämisestä 2 minuuttiselle ja ylivoima on valmis alkamaan. Kelvollisesta pallon liikuttelusta ja maalipaikoista huolimatta pallo ei tietään kuitenkaan verkkoihin asti löydä. Summeri soi ja ensimmäinen erä pelattu.

Toiseen erään lähdetään hyvällä ja maltillisella asenteella. Erän ensimmäinen maali nähdään kuitenkin punaisten toimesta. M. Liljeström maalaa jälleen. Syöttäjänä toimii myös Liljeström joka ei kuitenkaan ole sama Liljeström, eikä myöskään maalivahti Liljeström , eikä edes se kolmas Liljeström, vaan kyseessä on tietenkin kentän neljäs ja samalla nuorin Liljeström Jeremias! Tästä tasoituksesta noin 6 minuuttia eteenpäin ja Goats siirtyy jälleen johtoon. Tynin maailmanluokan kantti viivasta yllättää jälleen maskin takaa maalivahdin ja peli on 3-2. Syöttäjän roolissa kiikarit rikkonut Antti Hotakainen! Peli on viihdyttävää puolin ja toisin mutta enempää tilastomerkintöjä ei tähän erään nähdä.

Kolmanteen erään lähdetään jatkamaan omaa hyvää peliä ja siinä myös onnistutaan. Erän puolivälissä Sakari Ranta-nilkku ampuu Jouko Tialan syötöstä hirmuisen pommin ja ampuu sen semmoiseen paikkaan missä se kuuluisa mummo pitää niitä kuuluisia hillopurkkejaan. Peli 4-2 ja tilanne vaikuttaa lupaavalta. Jeppis ottaa aikalisän jonka jälkeen kierrokset myös heidän koneessaan alkavat nousta. Goats pysyy kuitenkin hyvin mukana ja Tommi Martikainen on vuorenvarma viimeinen lukko maalinsuulla. Ajassa 43:33 tuomarit päättävät kuitenkin antaa punaisille vielä mahdollisuuden. Vuohet pitävät palloa mutta ilmeisesti Hannu-Pekka Torvikoski juoksee väärästä kohtaa kenttää tms. ja ottaa estämisjäähyn. Tämä ei vielä tyydytä tarpeeksi vaan vajaa minuutti myöhemmin pilli soi jälleen. Tiala ei halua laitakahinassa antaa mailaansa kaverille ja joutuu lähtemään tästä jäähypenkin puolelle, syynä kiinnipitäminen. Viimeiset 30sek. pelataan maalivahdin pois ottamisen myötä 6-3 vastaan mutta viimeisellä sekunnilla Granholmin tehty maali J. Liljeströmin syötöstä on enää laiha lohtu kaverille. Lopputulos 4-3 ja vuohet lähtevät tästä ottelusta täydet pisteet repussaan!

Jouko Tiala pallossa

Goats – Torrent 

Joukkueessa tiedostettiin myös tämän ottelun tärkeys sarjan kärkipaikan pitämistä ajatellen. Mutta pelkkä motivaatio ei voittamiseen riitä, siitä saatiin tässä tyly muistutus. Jo alkuvihellyksestä lähtien vuohien peli tuntuu olevan sekaisin kun Torrent ottaa pallon hallinnan ja karvaus ei toimi alkuunkaan. Peliä pelattu vain 1:30 ja kaverit siirtyvät 0-1 johtoon. Asialla herrasmies nimeltään Asko Lamminen, syöttäjänä Joni Kuusiniemi. Tämä on hyvä herätys kotijoukkueelle. Karvausta kiristetään ja 4 minuutin kuluttua se tuottaa tulosta kun Johannes Tialan raivokarvauksen seurauksena kaveri möhlii pallon kanssa ja Atte Lassilalla on helppo työ hakea irtolimppu ja siirtää se ohi Torrent maalia vartioivan Marcus Kaharin. Neljä minuuttia tästä ja tuttu kaksikko rankaisee jälleen vihreitä. Tällä kertaa maalin tekijänä Kuusiniemi, syöttäjänä Lamminen ja peli on 1-2. Tästä pari minuuttia eteenpäin ja löysän pelaamisen ansiosta kaveri riistää pallon ja peli on jo 1-3. Maalintekijänä Viktor Lund. Karmean huono erä Goatsilta ja tulos siitä näkyy taululla.

Toiseen erään lähdetään paremmalla asenteella ja pallonhallinta halutaan saada omalle joukkueelle. Tässä myös kohtalaisesti onnistutaan ja 5 minuutin pelin jälkeen päästään kokeilemaan myös ylivoimaa. Niko Hernesniemi lähtee 2 minuuttiselle, syynä väärä etäisyys. Tässäkään ottelussa vuohet eivät kuitenkaan onnistu ylivoimaa hyödyntämää, vaan Kaharin loisto torjunnat ja ylärimat pitävät vuohet edelleen kahden maalin takana. Sama meno jatkuu myös ylivoiman jälkeen, kun ei mene niin ei mene! Vain 6 sekuntia ennen erän loppua Lassilan tiputuksesta pääsee Reemi Myllymäki esittelemään myyräntappajaansa ja pallo putkista sisään. Peli 2-3 ja vuohet saavat tärkeän ”pukukoppimaalin” erän loppuun. 

Kolmanteen erään halutaan lähteä pelaamaan omaa pallollista peliä ja luottaa siihen että se riittää. Toisin siinä sitten kävi kun 14 sekuntia erää pelattu kun joutsenlaulu soi. Urheilupiireissä kunnioitus syistä jäädytettyä pelinumeroa rohkeasti kantava Miro Joutsen yllättää koko Goats viisikon sekä maalivahdin laukoessaan pelivälineen tulisesti laidan tuntumasta verkon perukoille. Syöttäjänä Sanjay Gonsalves. Tästä pari minuuttia eteenpäin ja Myllymäki lähtee työntämisestä 2 minuuttiselle. Ylivoimaa kerkeää kuitenkin kulua alle minuutti, kun Torrentin Marko Joensuu lähtee istumaan samasta syystä. Tässä vaiheessa tuomarit ilmeisesti vasta innostuvatkin tästä pillin viheltämisestä. Kun Hannu-Pekka Torvikoski hakee kulmasta palloa ja takaviistosta ”Hanen” kainaloon änkenyt Torrentlainen lennähtää komealla pompulla laidan yli soi pilli jälleen. Vaihtopenkin ihmetellessä jäähyn syytä päättääkin tuomari yllättäen näyttää käden jokaista sormea 5 minuuttisen merkiksi. Tätä tuomiota ei haluta Goats leirissä hyväksyä ja pasmat sekoavat lopullisesti. Alle minuutti tästä tuomiosta myös Tiala lähtee jäähypenkille. Syynä väärä etäisyys. Torrent on tehokas ja käyttää kahden miehen ylivoiman hyödyksi. 5-2 maalin tekee Hernesniemi, syöttäjänä Santtu V-P Juttuniemi. Seuraavan ylivoimamaalin painaa Lamminen, syöttäjänä Gonsalves. Tilanne 2-6. Torvikosken 5 minuuttisen loppupuolella ottaa myös Torrent jäähyn. Jesse Särkiniemi työntämisestä boxiin. Tämän jälkeen vuohilaumaa nöyryytetään toden teolla. Kavereille vapari puolen kentän tuntumasta ja Juttuniemi on tarkkana. Myyräntappaja menee läpi viidestä nukkuvasta vuohesta, ja kun myöskään Aleksi Murtomäki ei maalillaan ole hereillä, saa pallon kaivaa jälleen omasta maalista. Peli 7-2 ja aikaa jäljellä enää reilut 4 min. Goats ottaa kuitenkin aikalisän, josko sillä saataisiin loppuun vielä jotain eloa omaan peliin. Jonkinlaista tulosta sillä ainakin saadaan aikaan, kun reilu minuutti ennen loppua Tiala pääsee yllättämään loisto peliä pelanneen Kaharin. Syöttäjänä tähän maaliin Lassila. Tilanne 7-3. Reilut 40 sekuntia tästä, on Tiala jälleen pahanteossa. 1 vs 1 tilanteessa Johannes Tiala lähtee harhauttamaan ja tuomaristolta ei jää Pertti Kuittisen polvitaklaus näkemättä. Pallo viedään pisteelle ja rankkaria ampumaan Myllymäki. Tutut harhautukset ja peli on 7-4. Nämä ovat myös ottelun loppulukemat ja kuumaverinen taistelu saadaan päätökseen.

Reemi Myllymäki rangaistuslaukaus

Tiivistys & tilannekatsaus:
Ensimmäinen peli oli miltein parasta Goatsia jota tällä kaudella on nähty, toinen peli taasen huonointa. Johtohahmojen poissaolo näkyi etenkin Torrent pelissä. Tärkeämpi peli kuitenkin voitettiin ja kärkipaikka pysyy vihreiden hallussa eroa ollessa 3 pistettä nyt toisena majailevaan Kannuksen Uraan. 4 peliä kautta jäljellä, kaikki on vielä auki, mutta täysin omissa käsissä sarjanousua ajatellan. Cmoon GOATS!


– N.N