SALIBANDY KAUSIENNAKKO 2020-2021

Pikakelaus viimekauteen:

Miesten viimekausi päättyi juuri toivotulla tavalla, kun joukkue pääsi juhlistamaan sarjanousua pokaalin nostelun merkeissä. Kiistattomana ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt SB Goats ei odotuksista huolimatta tosiaankaan päässyt helpolla. mm. KannUra sekä Jeppis FBC laittoivat toden teolla kampoihin, ja molemmat joukkueet pääsivätkin kauden aikana kertaalleen myös voittamaan vuohilauman. Asenne ja voitontahto oli joukkueessa kuitenkin sen verran kova että sarjavoitto ja suora nousu taisteltiin omiin nimiin, vaikkakin ratkaisua saatiinkin odottaa aina viimeiseen turnaukseen asti jossa Goats oli aivan omaa tasoaan 13-3 ja 12-3 voitoilla… SB Goats haluaa kiittää kaudesta hyviä vastustajia, tuomareita ja ennen kaikkea mahtavia faneja. KIITOS!


Uudet tuulet:

Salibandyrintamalla on laitettu muutenkin uusia vaihteita silmää, kun salibandyjaoston perustamisen jälkeen jo ensimmäisessä kokouksessa päätettiin laittaa liikkeelle sarjanousun myötä mahdollistunut 2. joukkue miehiin, sekä seuran ensimmäinen naisten joukkue! Nyt muutama kuukausi myöhemmin molemmat joukkueet ovat pystyssä, treenaavat kovaa ja valmistautuvat tulevaan kauteen! Seurajohto ja jaosto voivat oikeutetusti olla tyytyväisiä tilanteeseen.KAUSIENNAKKO: SB Goats Naiset Edustus


Naisten joukkueen kasaaminen ei ollut helpoin tehtävä mitä seura ja jaosto on tehnyt, mutta ehdottomasti sitäkin palkitsevampi! On suorastaan uskomatonta nähdä, kuinka sitoutunut joukkue seuran alaisuudessa tällä hetkellä työskentelee. Taitotaso ja kokemus ei varmastikaan ole sarjan kovimmasta päästä, (vaikka sitäkin joukkueesta löytyy!) mutta yhteishenki ja motivaatio on silmin nähden sitäkin kovempi, ja tämä on varmasti asia johon joukkue pystyy luottamaan ja nojaamaan kauden alkaessa. 


Päävalmentaja Teemu Kultalahti, Mitä mietteitä joukkueesta ennen kauden alkua?
”Todella suurella innolla odotan tulevaa kautta sillä pelaajien motivaatio ja sitoutuminen on tarttunut täysin myös valmentajaan. Mielenkiintoista nähdä paljonko saadaan hommaa kehitettyä kauden aikana tällä tekemisellä. Olen todella tyytyväinen siihen että pelaajille tuntuu löytyneen ainakin minun päässäni hyvät roolit eli kehitystä voidaan odottaa kunhan malttia riittää. Kokkolassa on hienosti tällä hetkellä pelaajia naisten salibandystä ja toive olisi että kaikille innokkaille löytyisi pelipaikka omien taitojensa tasolla. Meiltä löytyy tasaisuutta vaikka sarjapelejä on pelaajilla aika vähän mutta itse uskon että ”ei ole huonoja pelaajia, on vain huonoja valmentajia”

Myöskään naisten joukkueen rosteri ei ole vielä kiveen hakattu, joten lopullinen kokoonpano ilmoitetaan myöhemmin. Ota Instagramissa seurantaan: @sbgoats_naiset !KAUSIENNAKKO: SB Goats Miehet II

Miesten kakkosjoukkueessa tulee jatkamaan myös viimekaudelta tuttuja kasvoja 5.divisioonassa. Murtomäen veljekset, vanhempi Hotakainen sekä Alakotila tulevat taatusti olemaan keulahahmoja tulevalla kaudella. Lisäksi toissa kaudelta tuttu Lamppilainen V-P Isoaho tekee paluun pelikentille, joten jokunen veivikin saatetaan kentällä nähdä, mutta ei kuitenkaan aseteta liikaa paineita… Kovan luokan värväyksiä on tehty myös paikallisen siniseuran entisistä junnuista, sekä Kokkolan jäähallin lepakkovuoroilta.
Kovuutta ja taitoa on siis luvassa myös tulevalla kaudella! Kauteen ei välttämättä lähdetä yhtä suurilla ennakko odotuksilla kuin aikaisemmilla kausilla, mutta joka pelistä lähdetään voittoa hakemaan, ja kaikki muu lasketaan kategoriaan ”pettymys”. 

Joukkueen ykkössentteri Ville Alakotila, millä fiiliksillä 2 joukkue lähtee tulevaan kauteen?
”Hyvin positiivisin ja luottavaisin fiiliksin! Ehkä vähän sekavien tunteiden ja mielikuvien vallassa valloittamaan vitosen piikki paikkaa.”

II joukkue treenaa kerran viikossa myös edustuksen kanssa, joten pelitapaa ajetaan myös tähän joukkueeseen järjestelmällisesti sisään. Laatu salibandyä on siis jälleen lupa odottaa! Joukkueen rosteri ei ole vielä täysin valmis, joten lopullinen kokoonpano julkaistaan hieman myöhemmin. Jos olet kiinnostunut edustamaan vuohia sählykentillä, ota rohkeasti yhteyttä! KAUSIENNAKKO: SB Goats miehet edustus

Jo aikaisemmin mainittujen nimien lisäksi edustusjoukkue menettää tulevalle kaudelle muutaman tärkeän pelaajan. Tyni, Lahti, Tofferi ja Myllymäki ei tulevalla kaudella edusta vihreää. Goats toivottaa jokaiselle miehelle tsemppiä tuleviin haasteisiin, ja Reemille vaippojen vaihtoon! 

Onneksi murheet loppuvat kuitenkin lyhyeen, nimittäin valmennustiimi on tulevalle kaudelle saanut kasattua todella iskukykyisen ryhmän, josta ei taitoa puutu! Lisää pelaajia on käyty hakemassa aina 2. divisioonasta asti, ja nämä pelaajat tulevat varmasti olemaan kauden aikana niitä ”kultaakin kalliimpia” hakuja.

Edustus on treenannut yhdessä noin kuukauden päivät, ja yksi treenipelikin on käyty jo pelaamassa. 26.8 vuohilauma kävi Toholammilla haastamassa TU:n edustusjoukkueen (2.div.) ja pelasikin yllättävän hyvän ottelun, vaikka takkiin tulikin lukemin 9-4. Summa summarum joukkueen tämän hetkinen tekeminen näyttää joka osa-alueella todella hyvältä ja voidaan olla varmoja, että kaikki on valmista kun pallo on keskipisteellä Kaustisella 26.9!

Joukkue on tällä hetkellä niin laadukas, että on vaikea nostaa ketään erityisesti jalustalle, mutta jos jokin asia pitää mainita niin allekirjoittanut uskaltaa väittää, että tämän tason maalivahtikolmikkoa ei mistään muusta joukkueesta tällä sarjatasolla löydy!


Maalivahti Tommi Martikainen, mitä mietteitä tulevasta kaudesta ja joukkueen iskukyvystä?
 Olemme vahvistuneet tulevaan kauteen kaikilla rintamilla huomattavasti: joukkueenjohto ja valmennus on taas yhden vuoden kokeneempaa, hyökkäys-, puolustus ja maalivahtiosasto on vahvistunut ja laajentunut kaikilla osa-alueilla. Joukkue on harjoitellut aiempaa intensiivisemmin ja monipuolisemmin, jonka seurauksena treenien vaatimustaso ja peruspelinopeus ovat uudella tasolla, jotka toivon mukaan siivittävät meidät myös sarjanousun jälkeen uuden sarjatason kärkipaikoille.”


Puitteet on kunnossa, mutta sarjataulukossa edelleen 0 pistettä. Edustus jatkaa siis työntekoa edelleen, aina kevääseen saakka, koska jossiteltavaa ei aiota tästäkään kaudesta jättää!
Pysyäksesi paremmin mukana meiningeissä, suositellaan ottamaan Instagramissa seurantaan; @sbgoats_miehet .


MIESTEN EDUSTUSJOUKKUE KAUDELLA 2020-2021

MV:T

TOMMI MARTIKAINEN
JOEL LAPINOJA (HiPa 2.div.)
EETU HAUTANIEMI (Konnat 4.div.)

PUOLUSTAJAT
HENRI RAUTAPURO
JANI POUTANEN (TU 2.div)
KAARLO KELLOKOSKI
JANI KORKIAKANGAS (HiPa 2.div.)
SAKARI RANTA-NILKKU
TAUNO MALINEN
TEEMU HÄNNINEN (SieSi 4.div)

HYÖKKÄÄJÄT
TEEMU JÄRVINEN
MIIKA VÄHÄHYYPPÄ
KASPER HARJU (Nibacos 2.div.)
JARI-PEKKA HOTAKAINEN
JOUKO TIALA
JOHANNES TIALA
HENRY KAISTO
HANNU TORVIKOSKI
ATTE LASSILA
ALEKSI VEHKALAMPI (Redy 4.div)-Thomas Å.
@ÅkerlundThomas