OTTELURAPORTTI: FC Sääripotku/III – FC Goats – 1.9.2020

Syyskuun ensimmäinen päivä Karleby Goatsin jalkapallojoukkueella oli edessään kauden toiseksi viimeinen ottelu Sääripotku/III:n isännöidessä peliä Ykspihlajan Wembleyllä. Ottelu oli Vuohille käytännössä panokseton, kun taas Sääripotku varmistaisi voitolla sarjanousun.

Ottelu alkoi Vuohilauman hallinnassa: Ykspihlajan samettisella nurmella pelinrakentelu oli tehokasta ja vastustajan kenttäpuoliskolle päästiin välillä melko vaivattomastikin. Pallonhallinta jalostui myös maalipaikoiksi ja ensimmäisellä puoliajalla Goats-pelaajat kolistelivat vastustajan maalipuita peräti kolmeen otteeseen. Tolppia ja ylärimaa lähemmäksi maalia Vuohet eivät kuitenkaan päässeet. Ottelussa mentiinkin tauolle 0-0-tilanteessa, kun kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä hallitusti Goatsin organisoidun prässin ohitse ja pallonmenetyksistä seuranneet pari hyvää vetoa vuohivahti Martikainen otti kiinni komeilla venytyksillään.

Toinen puoliaika näytti alkavan ensimmäiseltä tutuissa merkeissä, kun Goats otti heti aloituksesta pallonhallinnan itselleen ja lähti etenemään kohti vastustajan maalia. Jossain vaiheessa pitkää hyökkäystään Vuohille aiheutui kuitenkin pallonmenetys ja sen seurauksena nähtiin Sääripotkun tauolla muuttamansa taktiikka: lyhytsyöttelystä oli luovuttu ja pallo lähti laitapakin lapikkaasta välittömästi korkeana kohti kotijoukkueen kärkimiestä. Vuohien puolustus hävisi kriittisen kaksinkamppailun ja pallo tarkalla sijoituksella vihreiden verkkoon vain kahden minuutin jälkeen. Maalin jälkeen Goats otti taas pallonhallinnan itselleen Sääripotkun jatkaessa suoraviivaisella linjallaan. Kymmenen minuuttia edellisestä kotijoukkue pääsi kuitenkin taas maalin makuun – jälleen pallonmenetyksen seurauksena. Tässä vaiheessa tilanne alkoi näyttää tukalalta ja Vuohet olivat pakotettuja nostamaan riskitasojaan. Vuohien pallollinen peli oli kuitenkin ajoittain jopa kauden parasta: pallo liikkui loistavassa kunnossa olleella nurmella liukkaasti pelaajalta toiselle, ja hyökkäykset vyöryivät kohti kotijoukkueen maalia. Ylärima oli kuitenkin taas parasta mitä Vuohet olivat saaman ja Sääripotkun kolmas maali katkaisi terän Vihreiden loppukiriltä. Ottelun loppu oli ainakin Goatsilta enemmän tai vähemmän pelailua, jonka johdosta Sääripotku pääsi iskemään vielä sinänsä merkityksettömät kaksi maalia – ottelun lopputulos häpeällinen 5-0.

Vaikka Vuohien peli näytti ylöspäin hyvältäkin, kotijoukkueen toisen puoliajan suoraviivainen taktiikka paljasti Goatsin puolustuspelin heikkoudet, jotka ennen kaikkea Sääripotkun kolmosen joukkueesta lainalla olleet pelaajat osasivat käyttää armottomasti hyväkseen. Vuohille ottelun lopputuloksella ei ollut sarjan kannalta suurtakaan merkitystä, Goats on tällä kaudella vain keskikastia. Sääripotku/III taas varmisti voitollaan nousun Vitoseen, onnittelut siitä heille.

FC Goats pelaa kauden viimeisen ottelunsa perjantaina 11.9. vastassaan FC Ylivieska/III. Ottelu on molemmille joukkueille panokseton, mutta Vuohilauma pyrkii ottamaan tappiopelin hyvät asiat mukaansa ja pelaamaan iloista ja hyökkäävää jalkapalloa päättääkseen kauden positiivisissa merkeissä. Kynnelle kykenevät tervetuloa katsomaan!