OTTELURAPORTTI: FC GOATS – REIMA 21.8.

Karleby Goatsin superviikonloppu käynnistyi perjantaina 21.8. futisvuohien ottelulla Ykspihlajan Reimaa vastaan. Sarjanousua ajatellen Goats oli käytännössä pakkovoiton edessä, sillä muuten nousu edellyttäisi useammalta joukkueelta loppujen pelien häviämistä Vuohien pelaten samalla loppukausi puhtaasti. Muutamakymmenpäinen yleisö oli tullut paikalle nauttimaan jalkapallosta kenties kesän viimeisenä hellepäivänä, mikä sai Kälviän keskuskentän tuntumaan todelliselta kotikentältä.

Goats oli kotikentällään totutun vahva heti ensimmäisen puoliajan alusta lähtien ja pelin painopiste pysyi pääasiassa Reiman kenttäpuoliskolla. Pelin ja pallon hallinta ei kuitenkaan johtanut Vuohia puolittaisia maalipaikkoja lähemmäksi johtoasemaa, sen sijaan parinkymmenen minuutin kohdalla vierasjoukkue vastasi ottelun ensimmäisestä maalista jotakuinkin ensimmäisellä laukauksellaan: huolimattoman pelaamisen ja huonon sijoittumisen seurauksena pihlajalaiset pääsivät vastahyökkäykseen, jossa vierasjoukkueen pelaaja pääsi puskemaan parista metristä epäonnistuneen chipin sisään maaliin. Vuohilauma ei lannistunut maalista, vaan vyörytti hyökkäyksiä yksi toisensa perään kohti Reiman maalia, mutta kuitenkin tuloksetta – tauolle mentiin siis tilanteessa 0-1.

Toisella puoliajalla Vuohet jatkoivat siitä mihin viimeksi jäivät: paine pysyi suurimmaksi osaksi vastustajan kenttäpuoliskolla ja Reiman vastahyökkäysyritykset katkottiin nopeasti jo keskialueella. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin kymmenen minuuttia, elämää Hoikankankaan porttien ulkopuolella haistelemaan päässyt Okko Airiola syötti veljensä läpiajoon, jonka päätteeksi Oula Airiola sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Vuohet saivat maalista vain lisävirtaa ja vain viisi minuuttia edellisestä kapteeni Jussi Porkola puskee pallon vastustamattomasti ohi Reiman maalivahdin ja siirtää kotijoukkueen 2-1–johtoon! Johtomaali ei muuta Vuohilauman peliä, vaan se luo edelleen tukun huippupaikkoja, joista parhaimpana mainittakoon maalintekijä Airiolan hankkima pilkku, jonka hän kuitenkin itse laukoo ohi. Kotijoukkueen tuhlailu kostautuu, kun seitsemänkymmenenviiden minuutin kohdalla Reiman keskikenttäpelaaja onnistuu kuin tyhjästä puhkaisemaan syötöllään Goatsin linjan, mistä vierasjoukkueen hyökkääjä ohjaa pallon ohi ensimmäistä otteluaan maalilla pelanneen Tauno Malisen. Tasoitusmaalin jälkeen peli muuttui rikkonaisemmaksi, kun Reima pyrki turvaamaan tasatilanteen ja pelaamaan aikaa pelikellosta pois. Vielä ottelun loppuhetkillä Ernesti Hakkarainen pääsee yrittämään maalintekoa, mutta veto painuu yli maalin, eikä sen parempia paikkoja ottelussa enää nähty, joten Vuohille vain katkera tasapeli ottelusta tuloksena.

Tulos on katkera ennen kaikkea siksi, että sen seurauksena Goatsin mahdollisuudet sarjanousuun ovat lähinnä enää teoreettiset. Goats oli ottelussa selkeästi hallitseva osapuoli, mutta viimeistely ei ollut tänään nousijajoukkueen viimeistelyä. Tässä vaiheessa kautta, ja näin lyhyellä kaudella ylipäätään, ei positiivisen oloinen peli vain yksinkertaisesti enää riitä, mikäli se ei onnistu tuottamaan toivottua tulosta.

Vuohilauman seuraava ja kauden toiseksi viimeinen ottelu pelataan syyskuun ensimmäinen päivä, kun Goats menee vierailemaan legendaariselle Ykspihlajan Wembleylle, kun vastaan asettuu sarjassa toisena oleva Sääripotku/III.