OTTELURAPORTTI – FC Goats – LoVe II – 25.7.2020

Viikkoja oli taas kulunut Vuohilauman edellisestä ottelusta, kun joukkue viime
lauantaina pääsi taas tositoimiin, eikä asetelma olisi voinutkaan olla paljon
mieluisampi: paikallisvastustaja LoVe/II:n kohtaaminen kotinurmella. Kahden
kierroksen jälkeen joukkueet olivat tasapisteissä, ja ottelun voittaja tulisi singahtamaan sarjataulukossa monta sijaa ylöspäin. Koko päivän läpi jatkunut sade oli kostuttanut kentän sopivaksi ja vähän ennen aloitusvihellystä aurinko työnsi sadepilvet syrjään, kuin toivottaen Vuohet tervetulleeksi kotilaitumelle.

Kuva: Eino Alajoki

Ottelun alku sujui Goatsin hienoisessa hallinnassa ja molempien joukkueiden pelissä oli nähtävissä pientä varovaisuutta. Vierasjoukkuekaan ei sortunut pelinavaamisessaan sokeaan roiskimiseen, vaan pyrki avaamaan peliä kontrolloidusti lyhyillä syötöillä, mutta Vuohien prässi oli hyvin organisoitu ja kentältä saattoikin välillä kuulla lohtajalaisten tuskastelua keskialueen tilan olemattomuudesta.
Ottelun kuparinen rikkoutui kahdennellatoista minuutilla, kun takaviistoon suuntautunut syöttö tavoitti boksin sisään hiipineen Atte Lassilan, joka toisella kosketuksellaan sijoitti pallon vastustajan jalan kautta lohtajalaisten verkkoon – Vuohet johtoon 1-0!
Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun vain minuutti myöhemmin vielä kenties edellisen tilanteen aiheuttaman hyvänolontunteen vallitessa kotijoukkueen puolustuksen mielessä, LoVe hyödyntää Vuohien pehmeähkön pelaamisen ja kuittaa saman tien tasoituksen tulostaululle. Tämän hetkellisen hurlumhein jälkeen pelin kuva palautui ennalleen, kunnes pelaajat saivat jälleen ihmetyksen aihetta erotuomarin toiminnasta: Goatsin luottopuolustaja Aleksi Vuolletin fyysisyys sai vastassa olleen lohtajalaispelaajan raivon partaalle ja potkaisemaan Vuolletia suoraan jalkaan ilmiselvästi vahingoittamistarkoituksessa. Lohtajalaisten numerolle seitsemän nousi ansaitusti punainen kortti, mutta tämän jälkeen LoVen kapteeni sai taitavilla puhelahjoillaan vakuuteltua tuomarin siitä, että Vuolletin sanalla sanoen maltillinen ja täysin ymmärrettävä reagointi tilanteeseen olisi myös punakortin arvoinen, ja näin ottelun viimeinen tunti pelattiin tasavajailla, 10 vs. 10.
Vielä hieman vajaat kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua kiitettävän runsaslukuinen kotiyleisö sai taas vähän juhlimisen aihetta, kun Goatsin Oula Airiola sai pallon haltuunsa kentän vasemmalla välikaistalla ja laukoi pallon noin parista kymmenestä metristä takatolppaa vienosti nuolaisten verkon perukoille. Tauolle mentiin siis viherpaitaisen kotijoukkueen 2-1-johdossa!

Vierasjoukkue oli saanut valettua pelaajistoonsa uskoa toiselle puoliajalle lähdettäessä ja Goatsin pallonhallinta oli ensimmäistä puoliaikaa vaatimattomampaa. LoVe ei kuitenkaan onnistunut löytämään tarpeeksi tiloja kotijoukkueen tiiviiden linjojen välistä, joten toisen puoliajan alku kului ilman sen merkittävämpiä maalipaikkoja kummankaan joukkueen osalta.
Koko ottelun loppua määrittävä kulminaatiopiste nähtiin kuitenkin noin tunnin pelin jälkeen, kun varamaalivahdin varamaalivahti Okko Airiola vapautti lähes 70 metrisellä avauksellaan Jussi Porkolan juoksuun vastustajan linjan taakse. Kapteeni Porkola otti kovan pallon samettisella kosketuksella haltuun ja tämän jälkeen sijoitti sen kliinisesti vasempaan alakulmaan. Pallon vieriessä maaliviivan yli, saattoi joku tarkkakorvainen kuulla yleisön pauhun keskeltä lohtajalaisten selkärangan napsahduksen, eikä Vuohilla tämän jälkeen ollut suurempia vaikeuksia
vastustajajoukkueen kanssa. Pelin tempo laski selkeästi ja kotijoukkue otti taas isännän elkein hallinnan pallosta ja pelistä. 4-1-lopputuloksen sinetöinyt maali syntyi noin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun kapteeni Porkola antoi vastahyökkäyksessä pistosyötön linjan taakse juosseelle Oula Airiolalle, joka laukoi pallon varmasti alakulmaan ohi LoVen maalivahdin.
Lähes täysi Kälviän keskuskentän katsomo sai vielä hieman herkkua aivan ottelun viimeisillä minuuteilla, kun tuomari vihelsi naapurikylän vieraille vielä rangaistuspotkun. Maalivahti Airiola luki kuitenkin laukojan eleitä kuin avointa kirjaa ja syöksyi pallon tielle, mikä kirvoitti yleisöltä kenties illan suurimmat suosionosoitukset.

Kuva: Eino Alajoki

Kälviän Lahjaana palkitsi ottelun jälkeen molempien joukkueiden parhaat pelaajat.
Vierasjoukkueelta palkinnon sai suuressa roolissa keskikentällä pelannut Eero
Hietamäki
ja Vuohilauman parhaaksi valittiin merkittävässä roolissa
pelinrakentelussakin toiminut maalivahti Okko Airiola. Suorastaan rutiininomaisen
voiton jälkeen FC Goats jatkaa kauttaan jo puolentoista viikon päästä 5.8., kun se
kohtaa vieraissa Såkan.