Maalijuhlaa!

MunU – FC Goats 26.6

Muistellaan nopeasti ensin vieraspeliä Nykarlebyssa.
26.6 FC Goats matkasi hyvällä fiiliksellä kohti Uusikaarlepyytä. Vastassa ensimmäistä kertaa Munsala United.
Heti ottelun alkaessa vastustaja hallitsi palloa enemmän, oma peli oli katkonaista. 37 minuutin jälkeen peli oli jo 3-0 vastustajalle. Ennen puoliaikaa, meidän tähtihyökkääjä Oula Airiola oli kuitenkin päättänyt kantaa joukkuetta selässään ja kavensi 3-1 maalillaan.
Tuomarilla oli kortit käden ulottuvilla ja 45 minuutin jälkeen keltaisia oli jo heitelty vastustajalle, sekä meidän laitahyökkääjälle Johannes Tialalle.
Toinen puoliaika ei ollut meiltä yhtään parempi. Minuutti vihellyksen jälkeen vastustaja tuuletti jo 4-1 maaliaan.
Kun kellossa minuutit näytti 50, vastustaja pääsee läpiajoon. Kapteenin nauhaa tässä pelissä kantanut Malinen oli takaa-ajossa, ja vastustaja kaatuu. Tästä tuomari ylpeästi näytti Maliselle punaista ja suoraan suihkuun. Kaksi ottelua pelikieltoa.
Loppu peli siis vajaalla miehistöllä.
Airiolaa ei vajaa miehitys haitannut, sillä hän taisteli kuin kokenut urosvuohi ja tykitti toisen maalin.
Malisen punainen ei ollut ainoa kortti mitä tuomari taskustaan esitteli. Myös Korpijärvi sai nähdä keltaisen kortin ennen pelin päättymistä. Lisäajalla vastustaja tekee vielä yhden maalin meidän verkkoon. Loppuvihellyksen jälkeen 5-2 ja nöyränä takaisin kotiin.
Yhteenvetona kauden huonoin ja sekavin ottelu.

Taistelu pallosta

FC Goats – LoVe/II 1.7

Edellisestä tappiosta on nyt toivuttu.
Kotipeli Kälviällä kuulostaa aina hyvältä ajanvietteeltä, siitä todiste jälleen lähes täysi katsomo.
Vuohet sai lähes täyden kokoonpanon tähän peliin, vain Erkkilä oli poissa sekä Malinen ottelukiellossa. Lohtajalaisten joukot näytti taas olevan vajaat. Tarkkasilmäiset huomasi myös entisen Kälviän Tarmo legendan Teemu Puumalan Lohtajalaisten paidassa. Tämä ei onneksi vuohia pelottanut.
Jo pelin alussa pystyi huomaamaan, että edellinen surkea peli oli unohdettu ja tuntui kuin uusi joukkue olisi kentällä.
Ensimmäistä maalia ei yleisön tarvinut kauaa odottaa. Tuore vahvistus Sead Haxhija tykitti maalin viidessä minuutissa!
Valmennus oli selkeästi tehnyt oikeita muutoksia, sillä maalipaikkoja sateli kuin liukuhihnalta.
Toinen maali nähtiin kun peliä oli pelattu 33 minuuttia. Tuomo Marttila tuulettaa kauden kolmatta maaliaan!
Kolmas maali syntyy, kun Joni Salo keskittää pallon kulmasta. Pallo pomppii lopulta vastustajan omasta pelaajasta maaliin. Tilanne 3-0 puoliajalle mentäessä.

Rimpioja taistelee pallosta.
Rimpioja taistelee pallosta.

Toinen puoliaika alkaa samoissa merkeissä kuin edellinen. Kolmen minuutin jälkeen tuomari viheltää vuohille rangaistuspotkun. Oula Airiola asettelee pallon pilkulle ja lopulta viimeistelee tuttuun tyyliin. 4-0 tilanteessa vastustaja alkaa jo hermostumaan ja tuomari esitteleekin keltaista korttia vastustajalle.
Myös 5-0 maali on Airiolan taidonnäyte.
Ajassa 75, Sead Haxhija pääsee läpajoon, jolloin vastustaja päätti kaataa Haxhijan. Tästä tuomari näyttää punaista korttia sekä suunnan suihkuun.
Seuraava maali on kapteenin käsialaa. Jussi Porkolalta upea viimeistely. Edes 6-0 tilanne ei riitä, sillä nyt maaleja tulee kuin Kälviän Apteekin hyllyltä.
Jonathan Marjeta saa vihdoin apinan pois selästään ja se näkyy myös hänen tuuletuksessaan. Komea 7-0 maali!
Vielä ennen loppuvihellystä myös Atte Lassila saa onnistumisen ja ravistaa apinan pois. 8-0 on Goats historian suurinumeroisin voitto, toistaiseksi. Upea peli myös maalivahti Riku Hietalalta, joka ei päästänyt yhtään palloa selkänsä taakse.
Lohtajan Veikot ei päässyt montakaan kertaa ns. vaarallisille paikoille. Yhteenvetona tämä peli oli juuri sellainen, kuin edellisen surkean ottelun jälkeen tarvitaan.
Kiitos myös kioskista huolta pitäneelle talkooväelle!

Seuraava ottelu on 10.7 kun Sääripotku/II tulee haastamaan FC Goats:n Kälviällä.


-TT