Jenkkifutiskausi alkaa sunnuntaina – “Kauden alku on aina herkkää aikaa”

Sunnuntaina se alkaa! Kirkonmäen urheilukenttä herää talviunilta, kun Karleby Goats kohtaa Mikkeli Bouncersin kello 17.00.

Otimme haastatteluun päävalmentaja Tomi Hämäläisen.

Pitkä harjoituskausi on takana. Millaisia ajatuksia offseasonista?

– Off season aiheutti hieman muutoksia henkilöstöön ja jouduimme muuttamaan perusajatuksia hyökkäyspelistä vielä maaliskuussa. Kun onnistuimme pitämään kaiken vielä yksinkertaisena, ehdimme hyvin valmistautua kauden alkuun. 
Saimme kuitenkin aikaan hyvän ja eheän harjoituskauden, joten olen siksi hyvinkin tyytyväinen joukkueen panostukseen. 

Millaisia fiiliksiä, kun kausi alkaa sunnuntaina?

– Kauden alku on aina herkkää aikaa. Kesän ensimmäisissä peleissä puolustukset ovat yleensä hyvin vahvoilla hyökkäyksien suhteen, koskapa puolustuksen pelaaminen on “helppoa” hyökkäämiseen verrattuna. Koska puolustuksen pelaajat reagoivat hyökkäyksestä saataviin avaimiin, ja nämä avaimet yleensä pysyvät samoina vuodesta toiseen, on puolustus pääosin kunnossa jo aikaisessa vaiheessa. 

Olemme muuttaneet puolustusryhmitystämme, eli fronttiamme, hieman erilaiseksi nimenomaan vastataksemme juoksun pysäyttämiseen liittyviin mahdollisiin tuleviin ongelmiin. Tässä muutoksessa ja sen ajamisessa läpi ovat Ari Laukkonen ja puolustuksen pelaajat ovat tehneet hyvää työtä koko talven ajan. 

Hyökkäyksessä henkilöstömuutokset talven aikana aiheuttivat muutoksen enemmän juoksupainotteiseen hyökkäykseen. Jo viime kesänä juoksu kulki mukavasti, joten juoksuhyökkäyksen kehittämiseen lähdettiin panostamaan heti syksyllä. Hyökkäyksen yhteispelissä on toki edelleen hiomista, mutta yhteispeli paranee koko ajan mitä enemmän yhteisiä harjoituksia ja varsinkin pelejä saadaan taakse. Tässä Juha Hautala ja hyökkäys on tehnyt paljon työtä ajoitusten ja juoksukulmien sovittamiseksi mahdollisimman tehokkaiksi.

Varsinainen fiilis on jännityksen sekainen innostuminen!

Mitkä joukkueet meidän lohkossa on ennakkosuosikkeja?

– Omassa lohkossamme on kaksi tuntematonta suuretta: Mikkeli Bouncers ja Rovaniemi Nordmen. Nordmenhan putosi ykkösdivisioonasta viimekauden aikana Koronakaranteeniongelmien takia. Joten omassa lohkossamme vahvoimmilla ovat Rovaniemi, Oulu ja Pirkkala Spartans: Oulu ja Pirkkala voittivat omat lohkonsa. Jos mainittua kolmikkoa vastaan saa ainakin voiton ja tasapelin, voi odottaa olevansa playoffviivan yläpuolella.

Mainittu Bouncers ja Seinäjoki Gators ovat tuntemattomampia muuttujia. Gatorsin miehistö vaihtelee luultavasti paljon kauden läpi, joten hyvänä päivä Gators on erittäin vahva, varmasti Oulun ja Rovaniemen veroinen vastus, mutta vastaavasti jos muita tapahtumia on, saattaa se olla heikompi. Bouncers oli viime vuonna lohkossaan keskikastin joukkue, joten se pitäisi olla kauden avauksessa täysin voitettavissa oleva pumppu. 

Vuosi sitten Kiuruveden ja Karleby Goatsin pelit menivät ristiin. Tänä vuonna on vain yksi keskinäinen peli, joten se päättää tämän taisteluparin hegemonian. 

Millaisia odotuksia kaudelle? Entä tavoitteita?

Viime vuonna lohkosta pääsi jatkoon, jos teki enemmän kuin 20 pistettä pelissä. Mietimme joukkueen kanssa tavoitteita alkavalle kaudelle tältä pohjalta ja tärkeimpänä tavoitteena pidämme sitä, että teemme enemmän kuin 22 pistettä ottelussa ja päästämme vähemmän kuin 15. Muutenkin lähdimme miettimään niitä pieniä asioita ja merkkejä pelissä, jotka kertovat siitä, että joukkue menestyy. Haemme kesällä näistä pienistä merkeistä tietoa siitä, kuinka kilpailukykyinen joukkueemme on vastustajiin verrattuna. 

Odotan joukkueen pelaavan kovaa jalkapalloa ja pääsevän ylöspäin nokkimisjärjestykssä. Tarkemmin tästä pystyy tekemään johtopäätöksiä, kun nautitaan juhannuksesta.

Kausi alkaa sunnuntaina, joten tervetuloa Kirkonmäen urheilukentälle klo 17.00 katsomaan viihdyttävää jenkkifutista!