JEFU Potkaistiin käyntiin!

Jenkkifutis potkaistiin toden teolla käyntiin Kokkolassa!

Myös Kokkolalle todella merkittävä asia on se, että n. 25 vuoden jälkeen amerikkalainen jalkapallo todellakin tekee paluun! 1994 loppunut Kokkola Scorpionsin kaksi merkittävää tekijää Juha Hautala sekä Ari Laukkonen yhdistää voimat Karleby Goats:n kanssa. Seuran hallituksessa vaikuttava Patrik Wargh sekä Seinäjoki Crocodiles:n Marco Koivumäki ja Lasse Korhonen ovat myös mukana. Tällä kokoonpanolla laji tulee pyörimään eteenpäin.

Ensi kesänä on siis tarkoitus nähdä jenkkifutista Kokkolassa!

Goats järjesti kaksi kokeilupäivää 5.10 sekä 20.10. Ensimmäinen kokeilupäivä pyhitettiin hyökkäyksen pelipaikkojen kokeiluun ja toinen päivä puolustuksen pelipaikkojen kokeiluun.
Kokeilupäivien myötä saatiin n. 50 henkilön porukka, joilta löytyy kiinnostus lajiin mukaan. Tämä osallistumismäärä yllätti lajijohdon positiviisesti!

Kokeilupäivien jälkeen alkaa treenaaminen pyörimään vakituisesti. Tarkoituksena treenata kaksi kertaa viikossa, josta toinen treeni enemmän pelipaikkakohtaista. Myös SAJL:n Heikki Halttunen tulee järjestämään starttikurssin joukkueelle.

Lajivastaavan sana

”Avoimet harjoitukset pyörähtivät onnistuneesti käyntiin ja treeneissä nähtiin vahvaa suorittamista. Jenkkifutiksen perusteita päästiin kokeilemaan niin hyökkäyksen, kuin puolustuksen näkövinkkelistä ja osallistujat saivat ensikosketuksen tähän nurmikenttien shakkiin. Ulkopaikkakunnilta tulleet valmentajat pitivät huolen, että kaikkia pelipaikkoja päästiin kokeilemaan tasapuolisesti ja hyvällä sykkeellä. Mielestäni näissä rookie-vuohissa oli potentiaalia ja lajiin vaadittavaa menestyksen halua, olenkin täysin varma että Kokkolalainen jenkkifutis nousee vielä paikkakuntalaisten suosioon ja sydämiin!
Harjoitukset jatkuvat Kipparinhallin kuumankosteissa tunnelmissa pelipaikkakohtaisilla harjoituksilla ja oman peruskunnon kohottamiseen tähtäävillä fysiikkatreeneillä. Varusteet päällä päästään kolistelemaan toivottavasti jo ennen joulua!”

Patrik Wargh, Lajivastaava