Jalkapallokausi starttaa!

Vuohet aloittaa jalkapallorupeaman 7.5 kun Sääripotku/II isännöi Seiskan avausottelun Kokkolan Santahaassa klo: 20.30.


Varma kevään merkki on se, kun jalkapallon alasarjat potkaistaan käyntiin. FC Goats on uusi joukkue miesten Seiskassa, joten haasteita tulevaan kauteen löytyy.
Vuohissa pelaa monta vanhaa Kälviän Tarmon jalkapallokoulun käyneitä pelaajia, joten nuoren keski-iän takaa löytyy myös kovaa kokemusta. Täysin Kälviäläinen ei FC Goats kuitenkaan ole, vaikka kotiottelut tullaankin taistelemaan legendaarisella Kälviän urheilukentällä. Seurajohto toivookin, että moni löytää itsensä urheilukentän katsomoon, vaikka kentällä olevat Tarmolaiset on vaihtunut isosarvisiin Vuohiin.
FC Goats historian ensimmäiseksi kapteeniksi pelaajat äänestivät Jussi Porkolan, varalla Tauno Malinen.

Sunnuntaina 5.5. Vuohet pelasi ensimmäisen harjoitusottelun Vitosen joukkuetta Lohtajan Veikkoja vastaan. Ottelu pelattiin 3x25min tyylillä. Ottelu päättyi 3-0 LoVen hyväksi.
Katsomosta ottelua seurannut seurajohto näki paljon hyvää, mutta myös paljon parannettavaa. Peli parani loppua kohden ja Vuohet sai muutamia hyviä maalipaikkojakin. Erityisesti mieleen oli jäänyt maalivahti Hietalan pari huikeaa torjuntaa. Pelin avausta sekä syöttötuen antamista tullaan varmasti harjoittelemaan.


Pelaaja/valmentaja Malisen kommentit:
”Joukkue on tiivis ja yhtenäinen. Meiltä löytyy taitavia yksilöitä, jotka pystyvät luomaan vaarallisia tilanteita hyökkäyspäässä. Periksiantamattomuus ja voitonhalu paistaa joukkueesta ulospäin. Treenit sujuneet hyvin ja motivaatio kaikilla kohdillaan.
Muutama nimi, jotka kannattaa ottaa seurantaan peleissä:
Johannes Tiala, Oula Airiola, Tevalit Järvi sekä Ernesti Hakkarainen ovat juurikin niitä pelaajia, jotka tuovat kauhua vastustajan puolustukselle. Tavoitteena on nousu Kutoseen. ”


Kapteeni Porkolan mietteet:
”Mahtavaa pukea vuohipaita päälle tulevan kesän jalkapallomittelöintiä varten! Usealla pelaajalla joukkueessa on parin vuoden tauko jalkapallon pelaamisesta, mutta se ei varmasti menoa hidasta. Kauden tavoitteena on kehittyä ja kehittää joukkuetta kauden mittaa niin yksilö- kuin joukkuetasolla.
Seuraa heitä:
Ville Hautamäki. Tämä enimmäkseen laitapuolustajana viihtyvä pelaaja on varustettu hienolla peliälyllä ja syöttötaidolla. Tulee varmasti aiheuttamaan vastustajan hyökkääjille harmaita hiuksia.
Oula Airiola. Röyhkeä laiturin tai hyökkääjän tontilla kunnostautunut pelaaja, joka on nopea jaloistaan ja uskaltaa haastaa vastustajan kuin vastustajan.

Tervetuloa seuraamaan FC Goats otteluita kesän aikana!
-TT