Goats lähtee hakemaan pisteitä Oulusta ⏤ ”Pelikirjaa on viilattu ja se on sisäistetty”

Karleby Goats matkustaa sunnuntaina 19.6. Ouluun Castrénin kentälle, jossa Northern Lights isännöi kauden toisen ottelun kello 18.30.

Haastattelupenkkiin istuu päävalmentaja Tomi Hämäläinen.

Kauden avausottelu ei alkanut odotetulla tavalla. Kerro lyhyesti mikä silloin meni pieleen?

– Avausottelussa suurin ongelmamme oli koko ajan pienet virheet peleissä, jotka maksavat jaardeja hyökkäyksessä. On todella iso ero siinä, saammeko +3,5 jaardia vai -2 jaardia. Nyt olemme panostaneet viimeiset harjoitukset omien virheidemme pois hiomiseen.

Yllättiko Mikkelin taso?

– Mikkelin fyysinen taso yllätti erityisesti linjassa, mutta sinänsä pelillisesti he tekivät yksinkertaisia asioita hyvin. Varsinaisesti puolustuksella ei ollut suurta hätää Mikkelin hyökkäyksen kanssa, mutta valitettavasti pitkiä puhkaisuja pääsi syntymään kolmen maalin edestä.

Millaisia korjausliikkeitä on pyritty tekemään?

– Kuten mainitsin, olemme hioneet erityisesti omia virheitä pois ja teroittaneet eteenpäin kaatumisen merkitystä hyökkäyksessä. Joukaisen on helppo hahmottaa tämä asia kun katsoo seisoessaan, että jos kaatuisi taaksepäin, niin kuinka suuri ero navan sijainnilla on. Pallon kanssa se on noin 1,5 jaardia, eli hyvinkin hyvän downin ja huonon downin ero. Teimme myös kaksi laajennusta pelikirjaan. Toisen juoksupelien ja toisen heittopelien osalta.

Millaisilla eväillä Oulua vastaan?

– Oulu on pitkän linjan joukkue, jota Joonas Taina on valmentanut jo pitkään. Joukkue siis tuntee systeeminsä läpikotaisin ja pelaajat ovat varmasti tehtäviensä tasalla. Olemme harjoituksissa hakeneet suoritusvarmuutta ja nopeutta omissa harjoituksissamme. KAIKKI pelit voitetaan ja hävitään linjassa, ja uskon että Goatsien linja on nyt erittäin hyvässä iskussa sunnuntai-iltana Castrénin kentällä.

Millaisena vastuksena näet Oulun?

– Oulu on varmasti yksi sarjan voittajasuosikeista, minkä todisti viimeviikon suoritus lohkon toista kovaa Rovaniemi Nordmenia vastaan. Tietenkin sarjan voimasuhteet alkavat vasta hahmottua nyt, kun kolmas kierros saadaan taakse ja pelejä alkaa mennä enemmän ristiin. Oulu on tekninen, hyvin valmennettu ja nopea joukkue, mutta mitenkään erityisen kookas se ei ole. Ennustan kovaa tahtojen ja oveluuden taistelua.

Karleby Goats pelinrakentaja Arttu Heikkilä, millä fiiliksillä olet lähdössä Ouluun?

– Hyvillä mielin lähdössä. Inoissaan odotan, että pääsee taas pelaamaan sekä kokemaan tämän ”reissupelin” systematiikan. Tällä hetkellä mies on kunnossa!

Millaisia odotuksia ottelusta?

– Ottelu tulee olemaan mielenkiintoinen jos viikonlopun sääennusteet pitävät paikkansa. Painottuu todennäköisesti aika paljon juoksupeleihin kummaltakin joukkueelta, jos vettä tulee paljonkin. Odotan myös näkeväni onnistuneita suorituksia, sekä puolustukselta että hyökkäykseltä. Pelikirjaa on viilattu ja se on sisäistetty. Toivottavasti tulee hauska, sekä rehti ottelu!