GOATS AFC: KAUSIENNAKKO 2020 – ”Kun kausi alkaa, vuohilauma tulee varmasti olemaan hyvällä jalalla liikkeellä ”

Karleby Goats AFC Kausiennakko 2020

Marraskuun 2019 alusta, heti Goats JEFU-jaoston perustamisen jälkeen, vuohet aloittivat ilman varusteita treenaamisen kahdesti viikossa. Kouvolasta saatiin odotettu varustelähetys Kokkolaan 18.1.2020, jolloin päästiin vetämään jo ensimmäiset treenit täysi varustus päällä. Samaa kaksi kertaa viikossa treenaamista jatkettiin aina maaliskuun puoliväliin saakka, kunnes pandemia pysäytti hyvin alkaneen kauteen valmistautumisen. Yhteiset treenit pienemmissä ryhmissä päästiin aloittamaan taas toukokuussa, kerran viikossa järjestetyillä treeneillä. Kesäkuun alusta lähtien, vuohet ovat treenanneet täysipainoisesti kolme kertaa viikossa, eli kun kausi alkaa, vuohilauma tulee olemaan varmasti ”hyvällä jalalla” liikkeellä.
Sitä päästäänkin testaamaan heti 4.7.2020, kun vuohilauma kohtaa skrimmage-harjoitusottelussa Vaasa Vikingsin, Kokkolan Santahaassa

Vaasan turnaus 18.7.2020

Goats – Vikings
Mayhem – Goats

Vaasa Vikings on pienen hiljaiselon jälkeen aloittanut toimintansa uudelleen. Joukkue on täynnä isoja fyysisiä pelaajia, jotka ovat pelanneet jo vuosikausia yhdessä. Huomion arvoinen seikka on, että vuonna 2017 joukkue voitti 3. divarin mestaruuden, eli ”Äijämaljan” ja on aina vaarallinen. Vikings on saattanut saada myös vahvistuksia Seinäjoki Gatorsin joukkueesta, jotka jättävät 2020 sarjan väliin.
Muita eri syistä kauden 2020 väliin jättäviä joukkueita ovat mm; Mikkeli Bouncers, Meri-Lappi Nordmen sekä Joensuu Wolves.

Rusko Mayhem on puolestaan saattanut haalia paljon vanhoja pelimiehiä Turusta. Tuli viime vuodesta 2. divarista alaspäin ja ponnistaa nyt varmasti nälkäisenä uudelleen ylöspäin.

Kiuruveden turnaus 8.8.2020

Blaze – Goats
Goats – Milky City Farmers

Kiuruvesi Milky City Farmers on jo muutaman vuoden pelannut lajia, mutta olettaisin alkuvuoden Seinäjoen turnauksen näyttöne pohjalta seuran sijoittuvan sarjan puolivälin alapuolelle.

Malmi Blaze toimii vuonna 2020 Helsinki Roosters suurseuran farmijoukkueena. Farmisopimus antaa heille hyvän mahdollisuuden tarjota pelikokemusta pelaajille, jotka jäisivät pienempään rooliin Roostersin Vaahteraliiga kokoonpanossa. Tämän johdosta Malin joukkueessa tulee varmasti olemaan 3. divaritason suhteutettuna hyviä pelimiehiä.

Kokkolan turnaus 22.8.2020

Goats – Bulldogs
Tigers – Goats

Sipoo Bulldogs on perinteikäs jenkkifutisseura, joka osallistui edellisvuotena 2. divisioonan peleihin Sipoo Bulldogsin sekä Lahti Panthersin yhteisjoukkueena nimellä BULLS. Samoin kuin Rusko Mayhem, tämäkin joukkue tuli 2. divarista alaspäin ja ponnistaa nyt uusiin voimiin.

Hämeenlinnassa on pelattu Jefua jo 90-luvulla, kun Hämeenlinna AFT-Tigers pelasi korkeimmalla sarjatasolla. Vanhaa nimeä kunnioittaen Hämeenlinna Tigers Ry perusti vuonna 2018 amerikkalaisen jalkapallon seuran nimeltä Hämeenlinna Tigers. Hämeenlinnan pelitapa vuonna 2020 on vielä mysteeri, mutta selvinnee kauden edetessä.

Final Four turnaus 5.9. 2020

Oletettavasti sarja tulee olemaan erittäin tasainen ja erityispiirteenä 3. divarille tulee olemaan se, että piste-erot tulevat olemaan suuria eritasoisten joukkueiden välillä.
Sarjassa merkitsee tietysti voitettujen otteluiden määrä, mutta kun oletettavasti tasapisteisiin päätyy useampi joukkue, niin sillä kuinka joukkueiden keskinäiset ottelut ovat menneet ja kuinka ”vahvasti”, tai kuinka suurella piste-erolla eri joukkueita on voitettu, sekä myös vierasvoittojen määrä nousevat silloin arvoon arvaamattomaan. Yksinkertaisessa sarjassa jokaisella pelillä tulee olemaan suuri merkitys joukkueen loppusijoituksen kannalta.
Final Four turnaukseen menijät ratkaistaan todennäköisesti vasta kauden viimeisissä peleissä.

Äijäliigan joukkueista monet ovat täysiä mysteereitä. Mukana voi olla entisiä vaahteraliigan pelaajia, jotka ovat lähteneet jäähdyttelemään 3. divariin, mutta toisaalta näillä pelaajilla taitotaso on edelleen kova, vaikka fyysinen kunto ei olisikaan enään ihan samalla tasolla, kuin ennen. Moni joukkue on voinut haalia rivehinsä näitä vanhoja pelimiehiä.

Monella joukkueella on vuohilaumaan verrattuna ollut varmasti myös suurta etua lyhyestä treenausajasta ennen kauden alkua, sillä monet joukkueet ovat pelanneet yhdessä jo vuosikausia ja pelikirja pelikuvioineen ovat tuttuja entuudestaan ja monella pelaajalla jo ”selkärangassa”. Toisaalta kovalla treenaamisella, oikealla asenteella, hyvällä joukkuehengellä, sekä nuoruuden innolla pääsee tässä lajissa myös suhteellisen pitkälle.

Ennen kauden ensimmäistä peliä mittasuhteet ovat aina arvoitus, joten lähdetään siitä, että jokaista peliä lähdetään voittamaan. Tavoitteena joukkueella on paikka Final Four turnauksessa ja Äijämaljassa, joka toivon mukaan pelataan 5.9.2020 Kokkolassa!

Ari Laukkonen
Päävalmentaja
Karleby Goats AFC