Futis loppusuoralla

Pitkä jalkapallokausi alkaa olemaan viimeisellä sivullaan. Artikkelia kirjottaessa, on jäljellä enään kaksi ottelua. Viimeinen kotipeli on 4.9. jolloin vastassa on huippukauden pelannut Munsala United. MunU onkin hävinnyt kauden aikana ainoastaan kerran.


30.8 Pelattiin Ylivieskassa

Edellisessä ottelussa sitkeä FC Ylivieska/III oli parempi maalinteossa. Pomput olivat Ylivieskan puolella kamppailun aikana. Ylivieskalaiset siirtyivät ajassa 23′ 1-0 johtoon Kimmo Kariniemen osumalla.
Goats sai vaihteen silmään, mutta useista maalipaikoista huolimatta ei vuohet saaneet palloa verkkoon.
Vieskalaiset pääsikin iskemään toisen maalin juuri ennen taukoa.
45′ ajassa kotijoukkueelle vihelletään rangaistuspotku, ja Kukkola Antti pääsi tuulettamaan keltaisten toista maalia.
Toisella puoliskolla vuohet antoi kovaa painetta kotijoukkueelle, mutta ilman tulosta. Kotijoukkue oli nopeammalla jalalla liikkeellä ja ajassa 63′ kolmas maali syntyi, tekijänä Lehtola Tero.
Vihreiden ainokaisen pääsi puskemaan Atte Lassila ajassa 81′

Kapteenin nauhaa kantanut Tauno Malinen oli ymmärrettävästi pettynyt loppulukemiin.
– Mielestäni vauhdikas peli. Nähtiin ajottain hyvääkin jalkapalloa. Kotijoukkueesta huomasi, että olivat pelanneet kauan yhdessä. Liikuttivat palloa taitavasti. Meiltä jäi joistain asioista laatu puuttumaan, sen seurauksena tuli maaleja omiin.


Keskiviikkona 4.9 pelataan viimeinen kotiottelu Kälviän Keskuskentällä.
Edellinen kohtaaminen MunU:a vastaan oli Uudessakaarlepyyssä 26.6. Silloin Munsalan pojat olivat parempia lukemin 5-2.
Aina vaarallinen Lillas Didrik teki silloinkin osuman maalivahti Riku Hietalan selän taakse ja on todennäköisesti kovassa vartiossa keskiviikkoisessa kotipelissä.

Vuohien tilanne sarjataulukossa kiristyy. Hävityn Ylivieska pelin seurauksena FC Goats tippui neljänneksi. (Kolme nousee suoraan Kutoseen 2020) Vain pisteen erolla kolmantena olevaan Kaustisen Väsymättömiin. Kauden viimeiset pelit on siis jokainen toinen toistaan tärkeämpi.

-TT