FC GOATS – Kausiennakko 2020

Viime kesänä, kaudella 2019 Karleby Goatsin historian ensimmäinen jalkapallojoukkue oli näkevä päivänvalon. Kauteen lähdettiin hyvällä fiiliksellä, ilman suurempia ennakko-odotuksia, mutta alkukauden pienimuotoisen kankeuden ja nuoren joukkueen höntyilyn jälkeen joukkueen peli lähti rullaamaan, ja pian oli selvää, että ainoastaan sarjanousuun voitaisiin olla tyytyväisiä.
Syksyä kohden sarja tiivistyi todella tiukaksi ja erot olivat minimaalisia: sarjan neljä parasta joukkuetta olivat kolmen pisteen sisällä. FC Goatsin sijoitus oli lopulta neljäs, ja sarjanousu hävittiin maalierolla. Myöhemmin syksyllä tuli kuitenkin tieto, että ylemmältä sarjatasolta joukkue oli luovuttanut sarjapaikan ja siten FC Goats pelaisi tulevalla kaudella sarjatasoa ylempänä, kutosessa!

Vuohet aloittivat treenit ja kauteen valmistautumisen hyvissä ajoin jo maaliskuun alussa, mutta lopulta treenata ehdittiin vain kerran, ennen kuin pandemia pysäytti koko jalkapalloilevan maailman. Yhteisiä harjoituksia päästiin jatkamaan vasta toukokuussa, mutta siitä lähtien joukkue on treenannut laadukkaasti ja kovaa, treenejä on ollut jopa neljät viikossa.
Vuohet ovat saaneet haalittua tulevaksi kaudeksi joukkueeseen muutamia täsmävahvistuksia, joista mainittakoon esimerkiksi: Teemu Uimonen ja Okko Airiola. Uimonen antaa joukkueelle erityisesti lisää vauhtia
ja dynaamisuutta hyökkäyspäähän, kun taas aikaisemmin GBK:n maalisuulta tuttu Airiola tuo keskiakselille kovuutta ja kuutosen kovimman laukauksen.Preseasonin aikana pelaajarintamalta kuului myös hieman huonoja uutisia, kun hyvän viime kauden pelannut Riku Hietala joutui väistymään maalivahdin paikalta. Menetys saatiin onneksi hyvin paikattua, kun muun muassa Goatsin salibandyjoukkueen maalilta ja ratapyöräilyn Suomen ennätyksistään tuttu Tommi
Martikainen toimii nyt myös futisvuohien veräjänvartijana. Lisäksi aivan kauden kynnyksellä saatiin Urheiluhieroja, Kuntohoitaja Erkki Hakkaraisen tukemana neuvoteltua, jo viime kaudella kärjessä tuhoja tehnyt Ernesti Hakkarainen vetämään vuohipaita vielä päällensä. FC Goatsin kapteenina jatkaa viime kaudellakin nauhaa ansiokkaasti kantanut Jussi Porkola, joka antoi lyhyen
haastattelun kauden alkuun:

Mitkä ovat odotuksesi kauden alkuun?
Odotan kaudesta hyvin erilaista kuin viime vuonna. Yksinkertaisessa sarjassa jokaisella pelillä on suuri merkitys joukkueen loppusijoituksen kannalta. Sarjanousijat ratkaistaan hyvin todennäköisesti vasta viimeisellä kierroksella.


Mikä erottaa FC Goatsin muista sarjan joukkueista?
Vuohet erottaa muista joukkueista erityisesti loistava joukkuehenki. Lisäksi vuohilta löytyy tänä(kin) vuonna jokaiselle pelipaikalla ratkasijoita.

Mihin uskot Vuohien sijoittuvan kauden päätteeksi?
Uskon Goatsin sijoittuvan sarjassa kärkikolmikkoon. Jokaisesta pelistä lähdetään hakemaan voittoa, mutta en aio itse, enkä toivo muidenkaan ottavan sarjasijoituksesta paineita, vaan ennenkaikkea nauttia tänä poikkeuksellisena kesänä pelaamisesta!

Jussi Porkola, (C)

Keväällä Palloliitto ilmoitti, että Läntisen alueen Kutonen ja Seiska yhdistetään ja jaetaan kahdeksi lohkoksi, joista Goats sijoitettiin lopulta C3-lohkoon. Lohkossa on Goatsin lisäksi kahdeksan muuta joukkuetta, joista FC Ylivieska/III, HBK/II, LoVe/II, Sääripotku/III ja Väsymättömät ovat jo viime kaudelta tuttuja, kun taas IK Myran/III, Ykspihlajan Reima ja Såka ovat kokonaan uusia vastustajia.
Koronavirustilanteen aiheuttaman myöhäisen aloituksen takia sarja pelataan
yksinkertaisena, jolloin jokaisella joukkueella on kauden aikana vain kahdeksan peliä, joista puolet kotona. Sarjan kaksi parasta joukkuetta nousee ensi kaudeksi suoraan Vitoseen.
Sarjasta on odotettavissa tulevan äärimmäisen tiukka, esimerkiksi viime kauden päätteessäkin Goats, Ylivieska, HBK ja Väsymättömät olivat kaikki peräkkäin sarjataulukossa muutaman pisteen sisällä.
Tulevan kauden haasteisiin vastatakseen FC Goats on tuoreen jaostonsa johdolla pyrkinyt saamaan pelin eri vaiheisiin lisää systemaattisuutta ja rakennetta, jolloin joukkue pystyy mukautumaan entistä paremmin erilaisiin tilanteisiin ja vastustajiin.

FC Goats aloittaa kautensa lauantaina 13.6. kotona Kälviän urheilukentällä, kun vastaan asettuu Väsymättömät Kaustiselta. Vallitsevan tilanteen johdosta emme voi varsinaisesti kehottaa tulemaan paikan päälle katsomaan, mutta otathan ainakin Vuohet seurantaan sosiaalisessa mediassa, ja mikäli kuitenkin tulet paikalle, niin huomioithan turvallisuusseikat.

Futisvuohet löytää sosiaalisesta-mediasta Instagramista @footballclub_goats ja Facebookista www.facebook.com/karlebygoats , joiden lisäksi Suomen Palloliiton sivuilta www.palloliitto.fi/joukkue/161286 löytyy muun muassa joukkueen tilastot, otteluiden liveseurannat ja sarjataulukko.

BE GREEN, BE GREAT, BE GOAT. Tästä tulee hyvä kausi